NEMOCE

5 0 0
                                    


Jsou to svině, co si budeme povídat. Ať už jde o psychické nemoce, nebo fyzické. Ale věřte mi, vše dopadne dobře,je to ve vaší hlavě, spousta nemocí je o tom, jestli s nimi chcete bojovat, nebo jestli budou vašimi nadřízenými. Jsou určitě nemoce s kterými se nedá nic bohužel dělat, u fyzických nemocí  je to třeba rakovina u psychický je to podle mě schizofrenie. Vy co trpíte rakovinou a víte, že se nevyléčíte, tak silně Vás obdivuji. Obdivuji takové lidi, já upřímně si to nedokážu připustit, neuměla bych s tím bojovat, vy jste hrdinové a vážíte si života, protože vy moc dobře víte jakou cenu má. Proč si někteří schválně oddělávají zdraví? Přemýšlí nad tím? Jakou má pro ně život a jejich zdraví hodnotu? Proč si někteří oddělávají zdraví alkoholem, trávou, (cigárama, ale budiž, tolik vám neoblbují mozek), drogami? Je správné tvrdit ,, Ale mě alkohol pomáhá zapomenout, je mi po něm lépe, lépe po něm spí" Lepší je se poradit s psychologem a když už ne s ním,tak aspoň s obvodním lékařem, co by mi pomohlo na spaní a podobně. ,, Mě ale tráva pomáhá, jsem po ní uvolněná, zasměji se, nemusím nic řešit" Opravdu? A co holotrop? Ten stav, kdy Vám buší srdce o život, máte sucho v puse, nevíte, co je s Vámi, motá se Vám strašně hlava, bojíte se opravdu strašně o život,že umřete? Že nemůžete bez ničí pomoci ani chodit,jak je Vám zle? Že třeba 2-3 h máte průjem a zvracíte a nevíte, co se s Vámi děje, protože nezmůžete nic jiného a může to mít následky? A může si tvrdit každý, co chce, ale kdo ho ještě nezažil,tak může být rád, kdo ho zažil, tak si uvědomil, co za hnus to je a přestal a kdo hold v tom jede dál i přes všechny tyto stavy, tak je prostě pro mě blázen, co hazarduje dobrovolně se svým životem. Drogy silné, k tomu se nemusím snad ani moc vyjadřovat, to zničí člověka nejvíce, hlavně když si píchá do žil. Troska. Šance zpátky do normálního života a vůle? Velmi slabá, není řešení takto řešit problémy, řešit je takovýma kravinama a naivně si myslet, že to člověku pomůže, lepší je to řešit s někým komu důvěřujete, nebo přímo s odborníkem, sama jsem zažila alkohol a trávu, tvrdý drogy jsou pro mě neznámá věc a nikdy to nechci, na to se mám moc ráda. Nejsmutnější je, že lidi (spíše děti) v dnešní době už pijí a hulí a někteří dokonce fetují a nedosáhli ani věku 15 let? Proč to tak řeší? Je to kvůli tomu,že je doba uspěchaná? Já to také tak řešila a postupem času vidím, jaká kravina to byla, strašná kravina, už jsem dospělá, dnes to vidím jinak, dnes vidím,že spousta věcí měla i jiné řešení. 

Spousta lidí vůbec o svém zdraví nepřemýšlí, přemýšlí až ve chvíli, kdy už je někdy pozdě. Není ostuda jít k doktorovi a nechat se vyšetřit, ostuda je tam nejít a neřešit své problémy. Hodně lidí na své zdraví nedbá. Spousta lidí na to nemá čas. Ale co je nejdůležitější v životě? Peníze? Ne. Peníze Vám zdraví nevrátí. Pečujte o sebe, zdraví máte jenom jedno, starejte se o sebe. Mám také některé fyzické nemoce a odkládala jsem to a byla to chyba. Něco Vás dlouhodobě trápí? Máte deprese? Nenechávejte si to pro sebe, řešte to, není ostuda jít k psychologovi nebo k psychiatrovi, radši jít dříve a vypovídat se, než si myslet třeba 7 let, že vše jednou bude dobré, že se vše srovná ,,A proč bych zrovna měla já jít k psychologovi ? Nejsem blázen. Vše zvládnu sama. Co by na to řekla rodina, kamarádi? Každý by mě odsoudil." Také jsem si to říkala, po dlouhých 7 letech trápení jsem tam tak jako tak skončila. 

Můj největší nepřítel momentálně je moje psychické nemoce. Seznamte se : PANICKÁ PORUCHA  a AGORAFOBIE.

Co tyto nemoci vůbec jsou? Agorafobie je úzkostná porucha (fobie), která se projevuje, silným strachem v situacích situací jako je přeprava v MHD, pohyb v obchodech a obchodních domech či na veřejných prostranstvích, zejména pokud je takto trpící člověk přesvědčen, že by z dané situace nemohl uniknout, nebo že by mu v případě nevolnosti nebyla poskytnuta pomoc. (http://www.rehabilitace.info/nemoci/agorafobie/)

Moje názoryKde žijí příběhy. Začni objevovat