Hades Vine

16 3 1
                                    

⚫Hemera trezește Olimpul adormit, cu triluri de păsări și viața începe sa miște, pe munte.

⚫ Copila lui Helios, se numește Litera.

⚫ O fată născută din raze curate de soare, trupu-i sculptat de Moire, încât pe Afrodita sa întreacă, a ei frumusețe castă.

⚫ Ea dormea, când Hades a venit cu vesti de jos, pentru fratele său mai mic.

⚫ Timp de șase ore discutară, cei doi zei de lumea de jos.

⚫ În timpul acesta, ea sa trezit, când Atena îi țesea, noi straie.

⚫ Hades a rămas uimit când a văzut, copila lui Helios, cum strălucea după o coloana și trăgând cu ochiul, la discuție.

⚫ Acesta se adresează poruncitor: "Tu cine ești copilă, căci nu te-am prevazut pe-aici. Cu ce scop călcat-o tu, Olimpul?"

⚫Copila cu glas ușor raspuns-a: "Eu sunt Litera, copila lui Helios, și am venit să-mi caut tatăl. L-am cautat peste tot, chiar și aici, dar tu știi unde poate fii. Te rog, de știi să-mi spui, unde e tata, zeule..."

⚫Văzând că fata, nu-l știa a zâmbit ca un ștergar, la inocența ei și a completat: " Hades, mi-e numele și conduc lumea de jos. Nu știu unde sa ți-e tatăl, dar poți venii să mă vizitezi când vrei. "

⚫Ea s-a uitat tristă la el și cu o mișcare de cap, la refuzat spunând: "Mulțumesc, nobile zeu pentru ofertă, și mulțumesc și celor de aici, pentru primire, dar acum mă întorc acasă, poate tata o 8 hvenit. Dar de nu, vă rog, dați-ți de veste, că Litera, la cautat."

⚫Când ea era pe al ei grifon în zbor a auzit o voce: "De vrei să ne mai vizitezi de trimite-ne veste prin fiul meu Hermes, și ai de la mine, Zeus, stăpânul zeilor, o călătorie bună și să ne auzim cu bine, copilă."

⚫Acum îi amurgul, când ziua se îngână cu noaptea, așa ca somnul ne cuprinde și mâine o nouă zi se naște....

Trandafirul lui Hades(Pauză)Where stories live. Discover now