BÖLÜM 5

85.4K 5.6K 712
                                    



———————

Tuvaletten çıkarken o kadar dalgınmışım ki, yanımdan geçen birine çarptım yanlışlıkla. '' İyi misin? '' diye sordu hemen. Bakışlarım çocuğun yüzüne kaydığında tepki vermek istemedi bedenim. '' Rengin atmış. Hangi sınıftasın sen? '' diye sordu bu defa. '' İyiyim. '' diyerek kolumu çektim ve yürümeye devam ettim. '' Önemli değil. ''diye bağırdı bu defa arkamdan. Arkamı dönüp küfredebilirdim. Ya da ukala hareketlerini ona yedirebilirdim fakat daha önemli bir sorunum vardı.

X her kimse, beni gerçekten seviyordu.

Artık ona inanıyordum...

Telefonumu çıkardım ve whatsappa girdim hızla. Profil fotoğrafı koymuştu. Fakat sadece kendisinin bulunduğu bir fotoğraf değildi. Son sınıfların sene başında çektirdiği fotoğraftı bu. Tuşlara dokunmaya başladım hızla.

Gönderilen : X Kişisi
'' Son sınıftasın demek. Hakkımda her boku bildiğine göre kesin bizim sınıftasın. Hangisisin lan? Çık karşıma da senin de kolunu kırayım. Hatta parmaklarını da kıracağım! ''

Demek geçen sene kolunu kırdığım çocuktan da haberi vardı...Bunu kullanmakta bir sakınca görmedim ve bir güzel tehdit ettim onu. Sınıfa girer girmez Taha'nın yanına oturdum ve telefonu cebime sıkıştırdım. X'e bir söz vermiştim. Muhtemelen Taha'nın bu durumu kurcalamasını istemiyordu. Öyle olsun bakalım. Oyun istiyorsa, oynayacaktık elbette.

'' Neredeydin? '' diye sordu Taha meraklı bakışlarını üzerime dikerek. Omuz silktim ve '' İşiyordum. '' dedim umursamaz bir tavırla. Ardından önüme dönerek cebimde titreyen telefonu elime aldım. Taha kafasını ekrana doğru eğdiğinde panikledim. '' N'apıyorsun be? ''

'' Bakamaz mıyım? Hayırdır... '' dedi kırılmışçasına. Dudaklarımı büzerek koluna girdim ve başımı omzuna yasladım. '' Saçmalama lan. Ondan değil. Sen birden şey yapınca ben de şey oldum. '' Yaptığım açıklamanın saçmalığı tüm bedenimin gerilmesine neden olmuştu. Allahtan Taha çok üstüme gelmiyordu. Müzik hocası sınıfa girer girmez Taha ayaklandı. O resim bölümündeydi. Resim seçenler, atölyede ders görüyordu. Taha'nın yanımdan kalkması ilk kez işime gelmişti. O gider gitmez telefona sarıldım.

Gönderen: X Kişisi
'' Biliyorum şu an kızıyorsun bana. Ama inan karşına çıkamayıp sana buradan yazıyor olmamın mantıklı bir açıklaması var. Bu korkaklık değil. ''
'' ŞŞt? ''
'' Taha'nın kolundan çıksana sen! ''
'' Eylem. ''
'' Off. Biraz daha başkalarıyla görürsem seni, kafayı yiyeceğim sanırım. ''

Attığı mesajları hayretle okuyordum ve işin ilginç yanı kendimi gülümserken bulmuştum mesajların sonunda. Hemen toparlanarak bir kez daha X'i yakalamak umuduyla etrafıma bakındım. Sonuç ; bir kez daha hüsran.

Gönderilen: X Kişisi
'' Şu an burada mısın? ''

Kısa bir süre bekledim ve sınıftan ayırmadım gözümü.

Gönderen: X Kişisi
''Belki...''
'' Ama boşa belertme gözlerini öyle. Ben işimi riske atar mıyım sence? ''
'' Gerçi tanımıyorsun beni ama olsun. ''
'' Hala sınıfı gözlüyorsun. Bakmayı kes ve cevap ver. ''

Nasıl yapıyordu bunu? Ekrana bakmadan mı mesaj atıyordu? Yoksa başka bir taktiği falan mı vardı? Meraktan ölmek üzereydim. İşin ciddiye binmesiyle merakım daha da artmıştı sanki. Benden uzun zamandır hoşlanan bir erkek... Düşüncesi bile kalbimi hızlandırıyordu. Nasıl biriydi acaba?

Gönderen: X Kişisi
'' Salak salak sırıtmayı kes. Onu bana aşık olduktan sonra bol bol yapacaksın zaten güzelim :) ''

Yutkundum ve kendimi toparladım hemen. N'oluyordu be bana? Kaşlarım çatıldı aniden. Benimle böyle emir kipi kullanarak konuşması canımı sıkmıştı. Ayrıca çok uzamıştı bu iş. Madem dalga geçmiyordu, o halde onu bulmam da gerekmiyordu. Merak etmem veya onunla konuşmam da gerekmiyordu.Bir erkeğin benden hoşlanma ihtimaline imkansız gözüyle bakıyordum fakat bunun sebebi bakılmayacak kadar çirkin bir kız olduğumu düşünmem değildi. Sadece ağzı bozuk, ilişki işlerini beceremeyen biri olarak erkeklerle aramdaki ilişki kankalıktan öteye gitmezdi genelde. Bu tip durumların dengemi bozacağını biliyordum. Sırf bu yüzden kimseden hoşlanmamak için gözümü herkese kapatıyordum. Fakat o kadar yıldan sonra ilk kez kalbim böyle bir şey yüzünden hızlanıyordu.

Değişiyordum.

Bu değişim beni korkuturken ayarlar kısmına girdim ve X Kişisi'ni engelledim. Benim için en doğru hareket buydu hiç şüphe yok.

X KİŞİSİ (TAMAMLANDI) Where stories live. Discover now