Hoofdstuk 16

242 19 12
                                    

Bella p.o.v

ik kijk edward verwart aan.

'en hoe heb jij mij nou weer gevonden?' zeg ik met een grom in mijn stem en ik kijk hem boos aan.

'ik kon die stinkende hond vanaf een kilometer afstand ruiken' zegt hij terwijl hij zijn neus op trekt.

'praat niet zo over hem en laat mij met rust!' zeg ik boos en draai me om om weg te lopen maar edward pakt mijn pols en trekt eraan zodat ik omdraai.

'wat?' vraag ik en ik kijk hem aan.

'je bent misschien nu wel boos op me maar ik zal er voor zorgen dat je weer van me gaat houden, wat ik er ook voor zal moeten doen' fluistert edward in mijn oor en dan rent hij weg. hij laat me daar in mijn verwarde stand achter. hij zal ervoor zorgen dat ik van hem ga houden. wat boedoelt hij daar nou mee?

ik kom na het jagen en mijn rare gesprek met edward weer terug bij mijn huisje. ik duw de deur open en meteen komt sarah op me af rennen. ze geeft mijn been een lik. ik grinnik en geef haar een aai. ik loop naar de woonkamer en verwacht dat jake op de bank zou zitten maar hij is er niet. ik loop naar de keuken, ook niet. ik loop naar de slaapkamer en zie hoe hij daar opgekrult op mijn bed ligt. hij ziet er zo vredig uit in zijn slaap. ik glimlach en loop de kamer weer uit en plof op de bank neer. ik neem sarah op schoot en merk ineens dat er iets niet klopt. ik kijk rond maar zie niets dat ik niet ken dan weet ik het ineens. ik loop naar de keuken en zie seth ineens aan tafel zitten. hij eet een broodje. ik kuch en hij kijkt op, werpt een blik op het broodje en kijkt me weer aan. 

'hewy' zegt hij met volle mond. ik grinnik.

'hey' zeg ik en loop naar de koelkast.

'wil je dat ik eieren voor je maak?' vraag ik en pak het pak met eieren uit de koelkast die ik maar had gevult voor de zekerheid.

'ja grwaag' zegt hij nog steeds met volle mond. ik schud mijn hoofd en tik de eieren kapot op de rand van de pan. ik kijk hoe het ei langzaam wit word. het vet begint een beetje te spetteren en ik zet het vuur lager.

het ei is klaar en laat hem op een bord glijden, strooi er een beetje kaas over heen en zet het bord voor seth neer die hem meteen mijn zijn handen vast pakt.

'wacht' zegt ik en geef hem een mes en een vork. hij kijkt er even naar en gaat verder met zijn handen. ik schud opnieuw mijn hoofd en loop naar de woonkamer waar ik sarah weer op mijn schoot neem en naar de televisie begin te staren tot jake ineens binnen komt lopen en naast me neer ploft. sarah loopt vrolijk over de bank en gaat boven op jake zijn buik zitten. ik glimlach en geef sarah een aai.

'wat doet seth hier?' vraag ik uit nieuwschierigheid en ik kijk jake vragend aan.

'oh, hij wilde liever bij mij dan bij sam zijn' zegt hij nonchalant en begint met sarah te stoeien.

'blijven jullie hier?' vraag ik en zet de televisie uit.

'ja, waarschijnlijk wel, ik heb nu echt geen zin om mijn vader te zien. hij zal vast een hele preek voorbereid hebben' zegt jake en haalt zijn schouders op.

'ik wil liever bij jou zijn' zegt hij en glimlacht naar me. hij zet sarah op de grond en komt op me af met een grijns op zijn gezicht.

'mag ik nog een ei-oh' ik kijk naar seth die in de deur opening staat en een beetje ongemakkelijk naar mij en jake kijkt. ik snap wel waarom hij ongemakkelijk is want jake's gezicht is heel dicht bij die van mij. ik duw jake voorzicht van me af en loop naar seth toe.

'tuurlijk' zeg ik met een glimlach. ik hoor wat gestommel en voel twee armen om me heen.

'ik wil ook een ei' hoor ik jake lachend in mijn oor zeggen.

----------------------------------

dat was het weer voor vandaag. waarschijnlijk merken jullie al dat ik bijna alleen maar in het weekend update dit komt doordat ik dan geen huiswerk heb.

bye x

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Oct 11, 2013 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Twilight: Bella en Jacob *On Hold*Where stories live. Discover now