deel 1

62 2 0
                                    

Slaperig sla ik mijn wekker uit en slof naar de badkamer. Eerst maar een warme douche nemen voor we beginnen aan een lange maandag ochtend. Na zo ongeveer een kwartier stap ik uit de douche om mezelf aftedrogen en mijn kleren aan te doen. Daarna doe ik mijn make up en loop naar beneden voor een schaaltje yoghurt. Een maal op school aangekomen zet ik mijn fiets in het fietsenrek en loop de school binnen. Jeej op naar Nederlands, hoor de sarcasme. Nou ja heel erg is Nederlands niet. Tenminste bij ons niet want wij hebben echt wel een leuke leraar.  Vrij wel meteen als ik bij mijn lokaal sta gaat de bel en komt onze leraar al aanlopen. We gaan in het lokaal zitten en starten aan een nieuwe les Nederlands. Shit man dit word een lange dag.

Het is 2 uur en dan gaat eindelijk de bel. Het geluid dat ik al heel de dag wilde horen. Ik loop de school uit richting de fietsenstalling als ik achter me mijn naam hoor. 'Hee Tess, kom je vanavond ook naar het feest van Max?' Vraagt Kevin terwijl hij naast me komt lopen. 'Ja natuurlijk! Lijkt me gezellig.' Antwoord ik terwijl ik mijn fiets van het slot haal. 'Top! Zie ik je vanavond.' Zegt hij terwijl hij me omhelst. 

Nu denk je vast "Oeeehh is dat je vriendje" maar sorry dan moet ik je teleurstellen. Kevin is een van mijn beste vrienden. Mijn vrienden groepje bestaat uit 5 idioten:

Max: Gek maar niet heel idioot. Blond haar en de mooiste blauwe ogen die je je maar kunt bedenken. Hij is best lang ongeveer rond de 1,79 schat ik, en hij heeft een passie voor viool spelen.

Kevin: Kan zich normaal gedragen maar in de meeste gevallen is hij erg hyper. Hij heeft blond haar en grijze ogen. Ongeveer 1,82 denk ik. Als ik naast hem sta voel ik me echt gewoon klein. Hij speelt al sinds zijn 8ste gitaar.

Mike: De gekste van ons allemaal. Hij heeft licht bruin haar met donkerbruine uitgroei en groene ogen. Het aller leukste vind ik dat ik groter ben dan hem, niet dat het heel veel scheelt volgens mij maar 2 centimeter en hij is 1,73. Hij luistert het liefste naar rok muziek en bespeeld de elektrische gitaar.

Owen: Heel hyper maar echt een goede luisteraar als je je verhaal kwijt wil. Hij heeft zwart haar en mooie hazelnoot bruine ogen. Volgens mij is hij rond de 1.77. Hij bespeeld geen instrument maar houd gewoon van video games spelen.

Tess: Ja dan heb je mij nog. Niet heel idioot maar zeker niet normaal. Ik kan best druk zijn vooral als ik oreo's op heb. Daar heb ik echt een verslaving aan. Mijn haar kleur is donker blond met lichte blonde plukken en mijn oog kleur is bruin/groen. Ik ben rond de 1,75 lang en dat maakt mij de op 1 na kleinste. Wat ze er dan ook vaak genoeg zeggen, maar ik ben gelukkig niet de kleinste want dat is Mike.

Thuis aangekomen zet ik mijn fiets in de schuur en loop het huis binnen. Daar zeg ik mijn moeder gedag en geeft ik mijn hond een knuffel. Ik doe mijn jas uit en loop naar boven, daar begin ik alvast aan mijn huiswerk. Na een uur aan mijn huis werk gezeten te hebben kijk ik op mijn telefoon of ik nog berichten heb gemist. Het zal is niet zo zijn. Mijn vrienden en ik hebben een Whatsapp groep en daar word constant in gepraat. Ik kijk snel of er nog iets boeiends word gezegd en zo te zien wel. Het gaat er over dat er een nieuwe jongen op school komt. Hij heet Rean en meer weten we nog niet over hem. Ik type terug dat ik benieuwt ben naar de nieuwe jongen en leg daarna mijn telefoon weg. Ik loop richting de woonkamer waar ik mijn moeder tegen kom. 'Liefje' Begint mijn moeder als ik de kamer binnen loop. 'Wist je al dat er een nieuwe jongen bij jou op school komt?' Vraagt mijn moeder. 'Ja we hadden het er net over in de Whatsapp groep. Als het goed is heet hij Rean.' 'Dat klopt en hij komt hier tegenover in het leegstaande huis wonen! Is dat niet gezellig?' Verteld mijn moeder enthousiast . 'Oh en hij komt zo meteen gezellig langs met zijn ouders. Kunnen we die leren kennen. Ik heb ze al ontmoet maar het leek me leuk dat jij ze ook leerde kennen.' 'Ja lijkt me leuk, Hoe laat komen ze ongeveer?' Vraag ik terwijl ik ga zitten. 'Ze komen over een kwartiertje.' 'Oke.' Ik verlaat de kamer en loop naar de keuken om wat drinken in te schenken. Daarna ga ik me nog even omkleden en doe mijn make up goed. Precies als de bel gaat ben ik klaar. 'Ik ga wel!' roep ik van af boven aan de trap. Ik loop naar beneden en doe de deur open waar mijn ogen kennis maken met twee prachtige bruine ogen. 'Jij moet volgens mij Tessa zijn.' vraagt/zegt hij terwijl hij me een hand wil geven. Ik pak zijn hand aan en zeg 'Ja maar noem mij maar Tess dat doet tenslotte iedereen.' Ik laat de familie binnen en schenk wat te drinken in. Daarna loop ik de kamer weer binnen. 'Lieverd waarom gaan jij en Rean niet gezellig naar boven?' stelt mijn moeder voor. 'Eh ja is goed.' zeg ik en loop naar boven met Rean achter me aan.

One of those days ~Dutch~Where stories live. Discover now