Vraćaš se na početak kada je vrijeme za kraj

88 6 7
                                    

Ona se zove Caty. Ima 19 godina i živi u svom svijetu. Oduvijek je željela da leti, da proba ukus čovječijeg tijela, da se šminka samo crnom bojom... Živi sama jer su njeni roditelji poginuli u saobraćajki prije dvije godine zajedno sa njenom sestrom Norom. Završila je školu, a o poslu nikada nije razmišljala. Novac da se najede i obuče obezbijedili su joj roditelji od mame. Svi su je gledali sa tugom u očima zbog saobraćajne nesreće, zbog smrti njenih najdražih, a nju je jednostavno bilo briga za sve njih. Govorila je da je nije briga za to jer je nikada nisu ni voljeli, a vidjelo se da pati.
Tog dana na njenim vratima se pojavio neki tip. Imao je crnu kosu, visinu kao vrata, a parfem poznat. Znali su se, to je sigurno. Pustila ga je unutra sa riječima :" Ulazi već jednom, nećemo ovdje pričati". Sladak tip skroz, sa onim farmerkama i sivom majicom, kao neki top model, ali zanemarimo njega sada. Vidi ti male kako drsko priča s njim, ne poštuje ga kao ni psa, valjda joj je nešto uradio, ko će ga znati.
Gledao ju je šmekerskim pogledom bez ijedne riječi. Ponudila mu je sok, ali je odbio.
"Zašto si otišao baš tada, zašto kada si mi bio najpotrebniji, zašto?",upitala ga je kroz suze, i nastavila,
" Falio si mi, znaš. Svi su otišli nakon što su me povrijedili, uništili moje planove, želje, a imala sam ih tako puno. Nisam htjela da odu zauvijek, samo na kratko, a otišli su. Plakala sam danima, nisam izlazila iz kuće, kajala sam se što sam ikada i pomislila da bi mi bilo bolje bez njih. A onda još i ti. I ti si me napustio baš tada. Zar nisi mogao bar malo da sačekaš ? "
Samo je šutio. Krivio je sebe za to što se desilo. Sjetila se onoga popodneva kada je prvi put uzeo za ruku i rekao joj da je voli. Počela je kiša, a ona nije doživjela ništa romantično, za nju su to bile samo riječi, ili nisu. Imala je ona osjećaje i to veoma jake, one koji joj pomažu da sve ono što osjeća prikaže drugačije, kao nepostojano.
Željela je vratiti vrijeme, svojim najmilijim nikada ne uputiti riječi koje im je rekla onoga popodneva kada su se uputili u smrt.
Caty i crnooki dečko su nastavili razgovor. Pravdao se riječima da nije moglo drugačije, da je morao otići, krenuti dalje, zaboraviti na nju bar na nekoliko sedmica. To što se pravdao ju je još više uzrujalo, očekivala je da joj prizna da je ne voli i da ga pošteno napadne, ali se on ponašao kao djevojčica, plašio se priznati najobičniju istinu. Zašto se opet vratio ? Možda je samo htio njenu prošlost vratiti na početak, otežati joj da ga preboli ili šta ? Možda više nije sretan tamo negdje daleko, pa je vratio film svog života i shvatio da je njegov novi početak tamo gdje je mislio da je kraj ?

------------------------------------------

Pišem tebi, djevojkoWhere stories live. Discover now