Strach

29 1 0
                                    

Hermiona se probudí celá zpocená.

Posadí se na posteli a rychle oddechuje, vlasy se jí lepí k čelu. Když se aspoň trochu uklidní, vstane a jde si pro skleničku vody. V kuchyni se zády opře o kuchyňskou linku a nalije do sebe vodu. Vtom přijde do kuchyně Ron.

,,Hermi, co se stalo?'' řekne a obejme ji. Hermiona mu položí hlavu na rameno a pomalu, přerušovaně ze sebe souká odpověď.

,,Mám hrozný strach! Nemůžu spát. Skoro každou noc se budím. Je to tak strašný!'',,Ale co? Zdá se ti něco morbidního? No tak, musíš mi to říct, jinak ti nepomůžu!'',,Rone, nemůžeš mi pomoct! To je na tom to nejhorší: nikdo mi nemůže pomoct. Ani ty, ani Harry a ani Ginny. Nikdo. Nikdo na celém světě!'',,Tak co se stalo?'' pohladí ji Ron něžně po tváři.,,Hrozně se bojím, že ti Smrtijedi, kteří zůstali na svobodě, se nám budou chtít pomstít. V těch snech vidím, jak tě mučí a potom zabijí! A né jenom tebe, vidím tam taky Harryho, Ginny, mámu s tátou,... Všechny, které mám ráda a kteří pro mě tolik znamenají!'',,Hermiono, neboj se! Taťka říkal, že ti, co zůstali na svobodě, utekli. Schovávají se, a určitě nikoho nezabijí ani neunesou, tím by na sebe jenom upozornili!'',,Já to všechno vím, ale přesto se bojím! Bojím se usnout. Ach,Rone, tolik se bojím!'' Hermiona se v slzách zhroutí na zem. Ron si vedle ní klekne a neví, co má dělat. O holkách toho tolik neví! A to, co ví, mu stejně musela říct Ginny nebo si to přečetl v knize, kterou mu dali k sedmnáctinám Fred a George. Při pomyšlení na Freda ho bodne u srdce. Kdyby se všechno stalo nějak jinak, Fred by tady dneska mohl být. Ale taky by se třeba nemusel oženit s Hermionou, a to si už teď neuměl představit. Tolik ji miluje!,,Hermiono, nevím, jak tě mám uklidnit. Ti zbylí Smrtijedi nám nic neudělají, vážně! Jsme v bezpečí! Ale jestli potom budeš spát klidně, tak po nich budu pátrat, a nepřestanu, dokud je nenajdu a nezabiju, kvůli tobě. Neplač, prosím'' zašeptá Ron a vezme její obličej do svých rukou.Hermiona se uklidní a pohlédne do Ronových očí. 

Chvíli se na sebe jenom dívají. A potom se jejich rty spojí a všechen Hermionin strach je pryč. Teď je v Ronově náruči. 

Teď se cítí v bezpečí. Teď ví, že jí nikdo neublíží. Miluje Rona a všechno ostatní jí je jedno.

StrachWhere stories live. Discover now