7. Shit en nu?

3.5K 134 57
                                    

Hier hadden we allebei niet op gerekend. Oh poep. "Gefeliciteerd. Goed gedaan."
Wim high fives me en knuffelt me. Jackson is buiten zinnen. Hij is furieus. Woest; stoom wolken uit oren en neusgaten voorhoofd paars woest. Echt nog even en hij verandert in een draak.

"Jackson, ik denk dat we nu allebei ons deel van de deal moeten nakomen. Ik ga met jou op een 'date' waarin ik je niet voor schut zet en jij geeft me een nieuwe Iphone 6. Deal?"

Jackson knarst gefrustreerd met zijn tanden. Ik steek mijn hand uit, als teken dat hij hem moet schudden als hij het met me eens is. "Best. Maar dat klerevriendje van je," hij gebaard woest naar Wim, "blijft thuis."
Hij schudt mijn hand. Hij grijnst nogal mysterieus. Zijn tanden blinken in het licht van de tl. "Hij is mijn vriendje niet, alleen een slimme jongen, dus we hebben een deal?" "Ik denk dat ik moet gaan, doei!" Wim zwaait en loopt weg.

"Jup. En nu waar en wanneer spreken we af?" Ik check snel even mijn vrije dagen in mijn hoofd. Zondag ben ik vrij.

"Zondagavond rond een uur of zeven. En hoe gaat het met je zusje, Stella. Ze is overmorgen toch jarig?" Hij kijkt me verbaasd aan.

"Ja, hoe weet je dat?" "Onze moeders zijn goede vriendinnen. Remember?"

"Oh ja, anders kom je langs met jouw kleine zusje, Mera toch? Ze is toch twee? Stella wordt overmorgen drie."

"Is goed. En het is Merel." "Wat was je naam eigenlijk? Ik ben het vergeten."

Serieus?! Hoe kun je in vieze stink luiers naam, mijn naam niet onthouden?

Mijn moeder is een halve hippie, daarom heb ik een nogal stomme naam. Hespar.

Een kruising van de twee woorden: 'Vespa' zoals het motor merk en 'Hester'.

"Mijn naam is Rachel. Mijn moeder is een halve hippie, maar ik heb gelukkig niet een of andere idiote naam eraan over gehouden."

"Rachel is een naam, die je niet zo vaak hoort."

"Doei, Jackson, hoe laat moet ik er overmorgen zijn? Dan is het toch zaterdag? Wat voor speelgoed vind je zusje leuk? En Merel is allergisch voor limonade. Dat is niet GRAPPIG!"

Ik geef Jackson een mep op zijn schouder en hij lacht alleen maar harder. "Echt wel, en dat weet je best, ze is helemaal in de ban van Minions, die lelijke gele mormels uit 'Verschrikkelijke Ikke'. En rond een uurtje of 4 's middags. Doei Rachel. Tot de volgende les."

Loser. "Ja doei, mijn zusje is helemaal in de ban van Spiderman, ik maak geen grapje, dus nu ben ik het 'Spiderpaard' oftewel haar vervoersmiddel door de woonkamer. En de keuken, En de WC."

Jackson komt niet meer bij, als hij mijn zure uitdrukking ziet, wordt hij knalrood, hapt naar lucht en slaat met zijn vuisten op het dichts bijzijnde kluisje, de mijne. "Ik zie je wel bij Aardrijkskunde."

Hij loopt hysterisch lachend weg. Vreemde snuiter. Ik volg hem en loop het aardrijkskunde lokaal in.

Bijna alle plekken zijn al bezet. Ik eindig naast Jackson, over clichés gesproken. Heel fijn dit. "Kom, ik bijt niet, alsjeblieft? We hadden samen het een na hoogste cijfer van de klas. We zijn een goed team samen. En Rachel, er zit tomatensaus op je mouw. Zit er nu al drie dagen, ik dacht dat meisjes elke dag iets anders droegen?"

"De wijven waar jij mee omgaat wel ja! Echt had je dat niet even eerder kunnen zeggen? En nee, dat zijn we TOTAAL niet. Ik blijf met je praten tot je mijn Iphone 6s terug hebt betaald en gegeven, en dan stopt het, begrepen, stinkende varkens! Waarom ben je zo mega kapot uber irritant?"

"Lig je daar wakker van 's nachts? Lig je wakker van gedachtes aan mij?"

Hij grijnst gevaarlijk. "Nope, slaap als een blok, naar die zwarte kringen onder je ogen, kan ik zien dat jij wel wakker ligt, panda."

#1 Mr. Charmeur & Ik ✅ 2015Where stories live. Discover now