7.BÖLÜM

24K 1.1K 38
                                    







İYİ OKUMALAR

İrene yeni güne gözünü açtığında neredeyse öğlen olmak üzereydi. Daha önce hiç bu kadar uyuduğunu hatırlamıyordu. Mutlulukla gülümseyip yatağın içinde gerindi. Yanına baktığında kocasının gitmiş olduğunu fark etti, büyük ihtimalle o şafak söktüğünde kalkıp gitmiş ve onu uyandırmamıştı. Hemen kalkıp üzerine sabahlığını geçirdi ve yardımcısını çağırmak için gümüş zili birkaç sefer çaldı. Kapı açılıp içeri kocaman bir gülümseme ile yardımcısı girdi.

" Günaydın hanımım"

" Günaydın Edith banyo yapmak istiyorum. Banyoyu hazırlar mısın?"

" Hemen hanımım. Gece istediğiniz gibi geçti mi?"

İrene yanaklarının yandığını hissetti ne cevap verecekti ki şimdi. Hiç kaba olmak için bu kadar istek duymamıştı ama seni ilgilendirmez de diyemezdi ki....

" Şey... sanırım evet... istediğim gibiydi." Dedi. utançla gözlerini kaçırıp sabahlığının kuşağı ile oynamaya başladı. Yardımcısı halden anlar bir ifade ile ona gülümseyip banyoyu hazırlamak için odadan çıktı.

Bir süre sonra İrene banyosunu yapmış ve üzerine altın sarısından dantelli işlemelerle süslü elbisesini giymiş. Saçlarını beline doğru açık bırakmıştı. Kocasının yüzüne nasıl bakacağını bilmiyordu... Çok utanıyordu ama o da kocasıydı değil mi? Derin bir nefes alıp utancını bir kenara bırakarak büyük salona indi. Masada kocası ve adamları hararetli bir şekilde bir şey tartışıyorlardı. Onları duyamayacağı bir mesafede durup geldiğini belli etmek için hafifçe boğazını temizledi. Alex ona dönüp sessizlik içinde uzun uzun baktı. Sanki rahatlamış gibiydi baş işareti ile onu yanına çağırdığında irene kocasının yanına oturmak için harekete geçti.

Alex karısı ile daha fazla ilgilenmeyip tartışmasına geri döndü ama gerçekten rahatlamıştı. Bugün adamları ile çalışmaya gitmeyip karısını beklemiş, onun nasıl olduğunu kendi gözleri ile görmek istemişti. Ianın konuşmaları ile dikkatini daha çok konuşmaya vermeye çalıştı.

" Connor MCsorie bu savaşta yenilecektir... Birlikleri Dylan ın adamları kadar çok değil. Bizim sınır komşumuz istersek yardım edebiliriz... ne yapmayı düşünüyorsun alex?"

Alex tam ağzını açıp cevap verecekken karısı belli belirsiz bir sesle

" Bir şey sorabilir miyim?" dedi. Karısının konuşmasını kesmesi üzerine öfkelenen alex çatık kaşlarla onu süzüp baş işareti ile konuşmasını söyledi.

" Bu MCsorie kardeşim selene ile evlenen kişi değil mi?" titreyen bir sesle konuşurken içten içe yanlış duyduğunu düşünüyordu.

Çatık kaşları hala düzelmeyen alex İrene ye daha fazla konuşmaması için uyarıcı bir bakış atıp

" evet " dedi. Sonra Ian a dönüp " Connor umurumda değil onun topraklarından bana ne. Ayrıca yardım çağırısında da bulunmadı. Savaşa katılmıyoruz." Diyerek el işareti ile adamlarını masadan gönderdi.

İrene kardeşi için o kadar endişeleniyordu ki alexin kızıp kızmayacağını aklına bile getirmeden büyük bir endişe ve korkuyla kocasına dönüp;

KRAL'IN EMRİ (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now