29. Mijn beslissing.

184 28 1
                                    

Hoofdstuk 29. Mijn beslissing.


Ik kijk Elijah hoopvol aan. Ik ga hem echt missen. Ik wil hem alles vertellen zodat hij misschien niet gebroken zal zijn maar ik kan het niet doen. Dat heb ik mezelf beloofd. 'Hoe gaat het met je broers'? Vraagt Elijah. Ik zucht. 'Ik heb ruzie  met ze'. Zeg ik. Elijah  kijkt mij aan. Hij gaat steeds dichter tegen mij aan zitten waardoor ik toch bang word.

Ik gok dat er nog geen tien centimeter tussen onze ogen zit. Hij glimlacht een beetje. Ik word er alleen maar bang van. Hij mag niet Poisoned worden. Dat kan ik hem niet aan doen. Nu niet en nooit niet. Die tien centimeter lijkt steeds minder te worden. Nee, ik kan het niet. Zeg ik tegen mezelf. 'Ik moet wel gestoord zijn als ik dit doe'. Zeg ik. Ik haal Elijah zijn hand weg en ik sta op.

'Reve, wil je niet eeeehm'.......... Zegt hij en hij staat ook op. Ik zucht. 'Elijah het spijt mij maar ik kan het niet'. Zeg ik. Ik trek mijn schoenen aan en ik pak de deurknop vast. 'Reve, wacht nou'. Zegt Elijah en hij rent naar mij toe. Hij pakt mijn hand snel vast. 'Ben je nu boos op mij'? Vraagt hij wanneer ik hem aankijk. Met veel spijt open ik de voordeur. Ik zet één stap naar buiten. Ik kijk Elijah aan. Ik loop weer naar hem toe en ik geef hem een knuffel. Ik voel zijn handen op mijn rug.

'Het spijt mij zo'. Zeg ik. 'Hopelijk doe ik je geen pijn'. Fluister ik voor ik weg ga. Ik hoor de deur achter mij sluiten. Ik sluit mijn ogen en ik voel een paar tranen over mijn wang rollen. Ik loop rustig richting huis. Ik heb ruzie met Dylan. Ik heb ruzie met Kian. Ik kan Maya niet vertrouwen. Callum zal natuurlijk alles tegen Kian vertellen. Alleen Elijah. Alleen hij van de spionnen kan ik echt vertrouwen.

Hij was vanavond nog bijna Poisoned geworden. Ik kan alleen Elijah nog vertrouwen. Dat is voor mij genoeg om te weten voor welke kant ik moet kiezen. Ik wacht alleen af tot morgen middag. Als iedereen van de spionnen groep bij het huis van Callum is vertel ik ze wat ik ga doen. Dan vertel ik ze de kant die ik ga kiezen. Ik sta binnen een half uurtje voor de deur van mijn eigen huis.

Ik wil hier niet zijn. Niet nu Kian en Dylan samenspannen tegen mij. We hebben nog nooit echt ruzie gehad maar ooit is een eerste keer. Ik trek aan de deurknop. 'Nee'! Roep ik zachtjes. De deur is op slot. Nee, nee, nee. Ik pak mijn telefoon uit mijn zak en ik kijk naar de tijd. Het is bijna drie uur in de nacht. Ik zucht.

Wat moet ik nu? Ik ga voor de deur zitten en ik sluit mijn ogen terwijl ik mijn telefoon strak in mijn handen heb. Ik val dan gelijk al in slaap. Ik hoor weer ergens terwijl ik aan het slapen ben allemaal geluiden. Geluiden achter mij. Maar dat kan toch niet? Ik zit tegen iets aan. Opeens beweegt de deur achter mij en val ik naar achter.

Ik open mijn ogen. 'Hallo'! Roep ik. Ik zie Kian naar mij kijken. 'Reve, waarom sliep je voor de deur'? Vraagt hij. 'En waar was je nou'? 'Ik heb Callum gebeld en jij was helemaal niet bij hem'. Ik sta op. 'En waarom was de deur dan op slot'? 'Je wist dat ik weg was'. Zeg ik. Dan is Kian stil. 'Ja, dat dacht ik al'. Zeg ik en ik stap naar binnen. Ik loop gelijk door naar mijn kamer zonder dat Kian iets tegen mij zegt.

Dylan ben ik niet tegen gekomen. Gelukkig niet ander zou ik alleen maar gezeur krijgen met hem en Kian. Ik zucht. Hoe laat zou het zijn? Vraag ik mij af. Ik kijk op mijn telefoon voor de tijd. Het is al bijna twee uur. Ik heb maar iets van zes uur geslapen. Nog wat minder zelfs. Ik ben nog best wel moe maar ik zie wel dat Dylan langs mijn kamer naar beneden loopt.

Ik hoor ineens mijn telefoon trillen. Ik kijk erop. Een bericht van Callum. Ik klik erop.

'Vandaag bij mijn huis spionnen bij één komst'. 'We verwachten dat je komt'. 'Alleen de hoofd spionnen zijn aanwezig'. 'Tot snel'.

Ik glimlach. Dit is mijn perfecte kans om een kant te kiezen. Natuurlijk heb ik er al één in gedachtes maar ik ga Clay nog even niks laten weten. Ik trek snel een broek en een T-shirt aan en ik kam mijn haren. Natuurlijk doe ik ook alle dingen die bijna elk meisje wel doet. Ik ga daarna naar beneden. Kian zit er nog steeds. 'Ik zie je zo bij Callum zijn huis'. Zegt hij. 

Ik knik. 'Ik kan niet wachten om te weten wat hij te vertellen heeft'. Zeg ik zachtjes met een grijns op mijn gezicht. Ik pak mijn sleutels deze keer wel en ik trek mijn schoenen aan. 'Ik zie jullie twee zo'. Zeg ik als ik de deur open. Ze kijken mij raar aan. 'Later'. Zeg ik en ik trek de deur achter mij dicht. Ik loop al richting het huis van Callum.  Ik weet niet of Dylan en Kian met de fiets gaan of lopend want onderweg heb ik ze niet voorbij zien komen.

Ik klop na een tijdje op de deur. Maya opent de deur. 'Reve'. Zegt ze blij. 'Hoi'. Zeg ik en ik stap naar binnen. 'Ben je nog bij Clay geweest of Elijah'? Vraagt ze snel. Ik loop door en ik doe alsof ik het niet hoor. Nog geen tien minuten daarna komen Elijah, Dylan en Kian naar binnen gelopen. Callum loopt naar ons toe. 'Jullie zijn allemaal net op tijd'. Zegt hij. 'Ik wil met jullie praten over'............. Begint hij tot hij onderbroken word. Onderbroken door mij.

'Voor je begint wil ik iets zeggen'. Zeg ik. Iedereen kijkt mij nieuwsgierig aan. 'Geen van jullie lijkt mij te begrijpen'. 'Zelfs mijn broers zijn niet normaal meer tegen mij'. Zeg ik en ik werp een kwade blik naar ze. 'Ik wil jullie zeggen dat ik overstap'. 'Ik stap over naar Clay'. Zeg ik. Iedereen lijkt geschrokt. Ze zijn totaal sprakeloos.

Ik draai mij om. Clay staat ineens achter mij. 'Reve'. Zegt hij blij. Hij loopt naar mij toe. Ik glimlach. 'Ik wist wel dat je voor mij zou kiezen'. Zegt hij. Ik kijk iedereen gemeen aan tot mijn blik op Elijah valt. Reve, je weet wat je doet toch? Vraag ik aan mezelf. Als je dit verpest ben je Elijah voor altijd kwijt. 

——————————————————————————

Heyhey,

Weer een hoofdstuk erbij.

Ik heb bijna 2K op dit boek.

Wauw, dat gaat echt snel.

Hoe denken jullie dat Elijah hierop gaat reageren?

Weer geef ik geen antwoord want ik weet wat er in het boek gaat gebeuren natuurlijk ;)

Maar hoe gaat het met iedereen?

Laat maar weten in de reacties.

Tot het volgende hoofdstuk

-YinYangLaraa

Poison (1)Where stories live. Discover now