Herşeyin Başlangıcı

346 13 5
                                    

"Hiç kimse bir gribin bu kadar büyüyeceğini tahmin etmemişti."



Murat sabahın ilk ışıklarıyla uyandı. Her sabah yaptığı gibi kahvesini alıp televizyonun karşısına geçti , sabah haberlerini izlemeye başladı.Rutin siyaset haberlerinden sonra bugünlerde yaygın olan gripten bahsetti , spiker herkesin dikkatli olmasını söylerken televizyonu kapatıp evden çıktı. Arabaya binip hastaneye gitti.Hastane çok yoğundu . Arkadaşı Doktor Ahmet'e yoğunluğun nedenini sordu.


-Son günlerdeki bahar gribi herkesi hasta etti.


Murat'ın aklına sabah izlediği haber geldi . Görüşürüz deyip Ahmet'in yanından ayrıldı . Odasına çıktıktan sonra teker teker hastaları gelmeye başladı . Hastaların çoğu grip şikayeti ile gelmişti . İçeri 55-60 yaşlarına yaşı bir amca girdi . Öyle bir öksürüyor ki sanırsınız iç organları ağzından çıkacak . Murat amcayı iyice kontrol ettikten sonra bilgisayarının başına geçip reçete yazmaya başladı . Amcanın vücudunda ne bir yara izi ne de bir enfeksiyon belirtisi vardı . Doktor Murat herkese yazdığı gibi bu amcaya da belli ilaçlar yazıp reçeteyi vermek için ayağa kalktı . O anda amca ağzından gelen kanlar içinde yere düştü . Murat amcayı kaldırmak istedi ama baygındı . Hemen bir sedye çağırıp acile aldılar . Doktor Murat olanlara şaşkındı . Çünkü ilk defa gribe yakalanan birini kanlar içerisinde yerde görüyordu . Doktor Ahmet , Murat'ın yanına gelip ;


- Bugün çok yoruldun . Eve gidip biraz dinlenmelisin . Senin hastalarını ben devralırım . Zaten bugün çok büyük bir yoğunluk var . Acil bir şey olursa seni ararım .


Murat teşekkür edip dışarı çıktı . Kalabalığın arasında yürümek çok zordu . Arabasına doğru ilerlerken elinde megafon olan bir adam gördü . Adam şu şekilde bağırıyordu .


- BU NORMAL BİR GRİP DEĞİL . HEPİMİZ ÖLECEĞİZ . DOKTORLAR SİZİ KANDIRIYOR . DOKTORLARA İNANMAYIN . HEPİMİZ ÖLECEĞİZ . BU GRİPTEN KAÇIŞ YOK .


O anda hastanenin güvenlikleri olaya hemen el koydu . Adamın üzerine atlayarak kelepçe taktılar ve hastane nezaretine kapattılar . Murat arabanın koltuğuna oturup tüm günü gözlerimin önüne getirdi . Sabah haberleri , amcanın bayılması , megafonla bağıran adam . Bu bir işaret miydi yoksa sadece acayip bir gün mü ?


Arabayı çalıştırıp ilerlemeye başladım . Hastanede ki kalabalık yetmezmiş gibi yolda da çok büyük trafik vardı . İleride bir kamyonun devrildiğini ve içinde ölü olabileceğini söylediler . Kafam o kadar karışıktı ki yaralı ya da ölü bir adamı düşünecek değildim . Dakikalar saatleri kovaladı ve sonunda saat 8 gibi yol açıldı . Yavaş yavaş ilerlerken telefonum çaldı . Arayan Ahmet'ti .


- Murat hastaneye gelmen lazım . Bugünkü adam haklıymış . Bu normal bir virüs değil . Gelip gözlerinle görmen lazım .


Hemen ilk kavşaktan dönüp hastaneye doğru gitmeye başladım . Bu saatte hastanede sadece acil açık olur , içeride de hasta bakıcılar dururdu . Ama işler o kadar sarpa sarmıştı ki , acil dolup taşmıştı . Hiçbir doktor içeriye hasta kabul etmiyordu . Hastalara kapalı olan ön kapıdan girip hemen Ahmet'i buldum . Kolumdan tutup beni toplantı odasına sürükledi . Yuvarlak bir masanın etrafına hastanemizdeki 12 cerrah oturmuş bizi bekliyorlardı . Profesör hepimizden bugün yaşadıklarımızı anlatmamızı istedi . Söylediklerine göre diğer hastanelerden çok fazla sayıda ölüm haberi geliyormuş . Bizim hastanemizin morgu da dolmuş . Olaya el atmamız lazımdı . Herkes bugün yaşadığı garip olayları anlatırken sıra bana geldi .

KATLİAM ( DEVAM ETMEYECEK )Where stories live. Discover now