Capitolul 3

69 8 3
                                    

Elizabeth provenea dintr-o familia deloc instarita, formata doar din ea si mama ei Jane, deoarece tatal sau si-a parasit sotia inainte ca Lizzy sa se nasca, fiindu-i frica de responsabilitatea de a intretine un copil.In toti acesti 25 de ani care i s-au scurs din viata, Elizabeth nu a fost tocmai cea mai fericita fata, avand mereu lipsuri de la cei mai mici ani din cauza lipsei de bani, acest lucru ducand si la frustrarile ei care se creau o data cu jignirile si prejudecatile pe care fetele "bogate" din liceu i le aruncau.Seri intregi a plans blestemandu-si soarta si mama pentru o asemenea viata lipsita de unele bucurii de care trebuia sa profite.Un foc care ardea mereu in sufletul ei, era gandul ca era nu tocmai frumoasa, si va trebui pe viitor sa fie sluga unui barbat, sa i se daruiasca cu totul, pentru a putea avea succes pe plan sentimental.

S. stia toate aceste lucruri despre ea, iar dupa ce numarul "magic" cu oglinda insotit de urletul fetei se incheiara, el ii spuse:

-Nu vreau nimic de la tine.S-ar putea ca tu sa vrei ceva de la mine.

Lizzy se uita uimita si ingandurata la barbatul asezat destul de comod pe pat si raspunse speriata:

-Ce sa vreau de la tine?Dupa cate am vazut, s-ar putea sa visez, nu vreau sa cred ca tot ce se intampla e real.

Aceasta afirmatie a tinerei ii declansa din nou rasul malefic al lui S.Atunci el lua o atitudine solemna si viclean, ii spune tinerei:

-Vrei de la mine tot ceea ce ti-ai dorit intreaga ta viata.

Lui Lizzy ii vin in minte toate momentele stanjenitoare si dureroase pe care le-a trait in acesti 25 de ani plini de un chin interminabil.Prinzandu-se imediat despre ce este vorba, incepe sa strige foarte puternic:

-Daca tot pretinzi ca esti cine esti, fa-ma frumoasa, imbogateste-ma, fa in asa fel incat toate esecurile vietii mele sa se transforme in succese, sa uit de tot trecutul meu, sa ma simt in sfarsit si eu, fericita..Si iti promit ca voi fi a ta pentru tot restul vietii mele.

La auzul acestui strigat continuu plin de furie si speranta al fetei, pe fata lui S. aparu un zambet discret, siret, si in mai putin de o secunda el se arunca in fata lui Lizzy si o apuca de ceafa, lipindu-i frunte de pieptul sau.Atunci el ii spuse:

-Iti voi indeplini aceasta dorinta, draga mea, dar in schimb va trebui sa imi oferi sufletul tau.Uitate pe masuta din dreapta ta.

Pe masuta pe care se afla oglinda "buclucasa", aparu subit o papusa fara expresie, din paie, care era legata la brau cu o ata rosie.Lizzy o zari, si-l intreba din ochi pe S. ce sa faca cu ea.Tanarul raspunse atunci, aratand cu sceptru spre ea:

-Daca intr-adevar doresti ca ceea ce am vorbit sa se indeplineasca, ca durerea si frustrarea din sufletul tau sa dispara, dezleaga funia de la braul papusii si atunci vei fi asa cum ai visat mereu.

Lizzy apuca papusa intre maini, tremurand, si nemaigandindu-se la consecintele pe care aceasta decizie le va avea, trase imediat funia care strangea papusa.Atunci cazu pe covor si adormi instant, vazandu-l pe S. care avea acelasi zambet sfidator si triumfator pe care il avea si atunci cand s-au intalnit prima oara.

Domnul SUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum