Aktörün Gücü'nün Türkiye'ye Geliş Hikayesi

598 12 0
                                    

Aktörün Gücü Hakkında

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi’nin işbirliğiyle geleneksel olarak gerçekleştirilen Uluslararası Boğaziçi Film Festivalikapsamında Ivana ChubbuckProfesyonel Oyunculuk Atölyesi, festivale kazandırdığı “Aktörün Gücü” adlı kitabı ile bir çok festival katılımcısı profesyonel oyuncuya ışık tuttu. Festival ekibi olarak hem gözlemleyen hem de geri dönüşleri değerlendiren titiz bir ekip olarak diyebiliriz ki; Chubbuck tekniğinin yaratıcısı ve eğitmeni Ivana Chubbuck’ın kendi tecrübe ve deneyimlerinden yola çıkarak yazdığı “Aktörün Gücü” oyunculuğa dair farklı uygulama teknikleri içeren oyuncu, yazar ve yönetmenler için kesinlikle bir başucu kitabıdır.

James Franco, Charlize Theron, Brad Pitt, Halle Berrygibi dünyaca ünlü oyunculara koçluk yapmakta olan Ivanna Chubbuck ile birlikte çalışan bir ekip olarak “Chubbuck” tekniğinin detaylarını en ince ayrıntısına kadar anlattığı “Aktörün Gücü” kitabının dilimize uyarlanmasında bizlerle işbirliği yapan Tilki Kitap’a,  Uluslararası Boğaziçi Film Festivali olarak teşekkür ederiz.

Ogün Şanlıer

Uluslararası Boğaziçi Film Festivali Yönetim Kurulu Başkanı

Aktörün Gücü’nün Türkiye Gelişi ve Büyük Bir Teşekkür

Ivana Chubbuck, Kasım ayında düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Film Festivali kapsamında ülkemize gelecekti. İstanbul Medya Akademisi’nden değerli dostumuz güzel insan Ferat Bilgin, Ivana Hanımın meşhur kitabı “Aktörün Gücü (The Power Of The Actor)” nü festivale kadar çevirip çeviremeyeceğimizi sordu. Kitabı elimize aldığımız andan itibaren çevirip kitaplaştırma süreci toplamda yirmi gün sürdü. Festival kapsamında Ivana Hanımın özel izniyle kitap katılımcılar için az sayıda, satış dışı olarak yayınlandı. Festivalin gala gecesinde

Ivana Hanımın teklifimizi kabul etmesiyle kitabın Türkiye’deki teliflerini Tilki Kitap olarak almış olduk. İlk baskı ve çeviri sürecinde zaman darlığı yüzünden yaptığımız hataların tamamını gidererek, ikinci baskıyı hazırladık.

Birçok Hollywood yıldızına da oyuncu koçluğu yapmış olan Ivana’nın bu yapıtı kendi adıyla anılan oyunculuk sanatının şifrelerini okuyucuya sunuyor. Oyunculuk üzerine çalışan herkesin okuması gereken bir şaheser. Oyunculuk konusunda bugüne kadar yazılmış belki de en önemli yapıt; Aktörün Gücü.

Bu eserin dilimize çevrilmesi ve ülkemizde yayınlanmasında en büyük pay, Uluslararası Boğaziçi Film Festivali Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ogün Şanlıerve bu muhteşem eserle tanışmamızı sağlayan ve bize kapılarını açan büyük kalpli insan Ferat Bilgin’indir. Onların nezdinde Uluslararası Boğaziçi Film Festivali ve İstanbul Medya Akademisi çalışanlarına desteklerinden dolayı binlerce kez teşekkür ederim. Saygı ve selam ile.

Emrah Çelik

Tilki Kitap Genel Yayın Yönetmeni

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Mar 24, 2015 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Aktörün Gücü (The Power Of The Actor)Where stories live. Discover now