Capitolul 1

169 4 2
                                    

-Trezeste-te, Katie!Trebuie sa iesi de aici.Acum!

Katie Kincaid deschide ochii si se uita zapacita in jur.Desi stia bine ca locuia singura in camera de hotel,privirea i se opri asupra barbatului care era aplecat deasupra ei,incercand s-o trezeasca.Crezu intai ca era in mijlocul unui cosmar in care Douglas Graham aparuse din nou in viata ei.Isi dadu seama ca nu viseaza cand se ridica in capul oaaselor si,din nou intalnii ochii barbatului care statea acum drept,cu o expresie enigmatica intiparita pe fata.

-Graham,murmura ea cu limba inca amortita.Ce faci aici in Dalmatia??

Mica tarisoara europeana intrase in atentia intregii lumii,cand in urma cu o saptamana monarhul ei fusese ucis.Katie era aici ca fotoreporter si jurnalist pentru a tine la curent cursul evenimentelor,ziarul de care apartinea.

Capitala tarii era intr-o acalmie,desi tensiunea dintre guvern si liderii rebelilor creste pe zi ce trece.Se uita la ceas si vazu ca era trecut de ora trei dimineata.

-Lasa orarul pentru altadata,Kincaid,mormai el.Acum misca-te mai repede,daca nu vrei sa murim amandoi.

Ca o intarire a vorbelor lui,se auzi deodata o cascada de impuscaturi.

-O,Doamne,tresari ea si,aruncand pledul ce o acoprea,sari din pat si alerga la fereastra sa vada ce se intampla.

-A izbucnit razboiul!!!

Gramham o infasca de brat si o trase cu putere,intorcand-o spre el:

-Stai departe de fereastra,daca nu vrei sa devii o victima a acestei harababuri sangeroase.Un glont sau un ciob te poate rani,iar daca nu reusim sa iesim de aici inainte ca hotelul sa fie ocupat de rebeli,cu siguranta vom fi retinuti ca ostatici.

O explozie undeva,in apropiere,facu sa se cutremure cladirea,iar camera se umplu de bucati de tencuiala cazute din tavan si cioburile unei lampi sparte.Ktie simti cum ii creste adrenalina in sange si incerca sa faca o evaluare a situatiei:

-Stii cumva ce se intampla?intreba ea.Cine a inceput sa traga??Punandu-si o pereche de pantaloni de camuflaj peste pijama,se aseza pe margine patului si se incalta in graba cu sosete si cizme.

O alta explozie scutura cladirea,de data aceasta si mai aproape.A doua lampa din camera clipi de cateva ori si apoi se stinse,lasandu-i intr-o bezna completa.

Lui Katie nu ii fu greu sa il localizeze pe Graham in intuneric,caci comentariile lui veneau cu claritate din directia usii.Isi gasi aparatul de fotografiat si sacul in care isi baga filmele si bagajul strict necesar,si apoi se indrepta catre locul de unde venea vocea lui.

Timbrul placut si adanc al vocii lui Graham fusese primul lucru care il observase la el si nici pana acum nu intelegea de ce o cuprindea un fior ori de cate ori il auzea vorbind.Nimeni altcineva nu avusese vredodata un asemenea efect asupra ei.

Cu siguranta ca ar fi putut face milioane daca ar fi ales slujba de crainc-reporter la televiziune.Cu fata lui bruneta,atragatoare si cu corpul lui bine facut,ar fi fost o atractie sigura pentru publicul telespectator,indiferent despre ce ar fi vorbit.Din pacate pentru public (si mai laes pentru cel feminin),Graham Douglas preferase un stil de viata mai putin spectaculos.

De cate ori se gandea la el,il compara cu o fantoma a noptii,datorita inclinatiei lui de a se imbraca in negru,precum si obiceiul de a aparea oriunde in lume ar fi explodat o tensiune politica.Deci,de ce sa fie surprinsa sa il vada acum,aici,in Dalmatia???

Prima oara cand s-au intalnit,Katie incercase sa ii ia un interviu,intrucat - pentru a-si justifica prezenta in aria respectiva - el se prezentase ca observator al guvernului american.Cu ocazia aceasta ea si-a dat seama de marele talent de a da raspunsuri evazive la intrebarile cele mai directe.

Desi trecusera cativa ani buni de atunci,inca nu putea spune ca stie mare lucru despre el...cu exceptia faptului ca era cel mai iritant,arogant si aluncos printre degete dintre toti barbatii pe care ii cunoscuse pana acum.Ea se considera o buna profesionista si se mandrea cu faptul ca putine lucruri ar fi putut sa treaca necernute prin sita judecatii sale.Fara ca ea sa stie cum si cand,Graham Douglas reusea,fara nici un efort aparent,sa faca exact acest lucru si sa scape de fiecare data "nediagnosticat" de catre mintea ei ordonata de reporter.

Acum - o data in plus - el reaparuse in viata ei,desi era prima data cand se afla in dormitorul ei!!!

Has llegado al final de las partes publicadas.

⏰ Última actualización: Jul 08, 2014 ⏰

¡Añade esta historia a tu biblioteca para recibir notificaciones sobre nuevas partes!

Mireasa fara voieDonde viven las historias. Descúbrelo ahora