2.Aparente si mister

126 9 1
                                    

Cladirea consiliului este imensa, de afara nu pare ca inauntru oamenii nu fac nimic altceva decat sa calatoreasca prin secolele XIV si XV. Daca stau mai bine sa ma gandesc nu iese cu nimic in evidenta fata de celelalte birouri si blocuri de pe Golden Street.

  Insa de indata ce pasesti in hol devine o alta poveste... Holul este imens, iar daca te uiti in sus ai sa vezi ca lumina vine prin tavanul aproape inexistent si cade pe podeaua de marmura, exact acolo unde este pictata o busola aflata in centrul unui ceas imens pe care in loc de ore sunt scrise secole. In mijlocul holului se afla o doamna inalta si destul de slaba, cu un par lung si roscat. De indata ce ne vede paseste agale spre noi, iar in mana tine un dosar negru care pare destul de important.

- Doamna Collins, ce ma bucur ca in sfarsit ati ajuns! ne spune ea incantata. Eu sunt domnisoara Scott, dar imi puteti spune Casandra.  Domnul Miller va asteapta in biroul lui. Urmati-ma!

  Imensul hol se termina cu doua scari una prin dreapta si cealalta pe partea opusa. Casandra ne indruma pe cea din stanga

- Biroul este la etaj. spune ea

  Pana sa ajungem la domnul Miller am trecut pe langa zeci de usi si prin ceea ce mi se parea a fii o sala de bal.

  Holul plin de usi se termină cu o masa de lemn pe care e pusa o vaza cu crini, drasupra careia atarnă un tablou pictat in care se afla un barbat de varsta mijlocie cu ochelari si par carunt. Ma apropi pentru a vedea mai bine...

- Acela este tatal sotiei domnului Miller, domnul Prims. spune Cassandra.

- Dar ea unde este? Adica doamna Miller?

- Noi nu prea vorbim despre asta. Te rog sa nu aduci vorba despre ea in preajma lui. spuse asta aratand cu capul spre usa biroului.

Oriunde si oricandUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum