@nori1098 - „Fashionista și Instituția sufletelor păgâne

55 2 0
                                    

       Hei, nori1098, și uite aici critica ta. Țin să îți spun că nu critic poezie pentru că nu mă pricep. Voi începe cu „Fashionista și Instituția sufletelor păgâne“.

        Am să încep prin a-ți spune că Katherine McNamara nu este cea mai potrivită. Adică pare destul de cochetă actrița pentru o delicventă. Ți-aș recomanda să o schimbi.

         Titlul pare destul de mură-n-gură. Eu îți recomand să îl scurtezi un pic pentru un plus de mister. „Suflete păgâne” sau „Fashionista păgână” sună bine.

         Descrierea este ok. Scurtă, la obiect și nu dezvăluie multe detalii despre poveste. Foarte bună.

         Primul capitol a fost ca o introducere în lumea delicvenților și ai explicat care e treaba pe acolo în mare parte. Mi-a plăcut cum ai început, de parcă Mira era personajul unui serial. În schimb ce nu mi-a plăcut a fost că nu ai descris suficient locul, nu ai exprimat cât de tristă era în institut. Înțelegi? E o oroare să trăiești așa din punctul meu de vedere, printre gândaci și toate cele.

          În al doilea mi se pare că m-ai fugărit rău prin acțiune. Cine e bruneta, blonda, și băiatul? Ce căuta băiatul ăla la ea în cameră? Eu aș fi făcut-o să fie mai indignată de prezența lui decât indiferentă. Și Kim e descrisă destul de puțin. Mi-ar fi plăcut să spui ceva de genul: „Și atunci am văzut-o pe cea despre care se spunea atât de multe lucruri. Am fost uimită să văd că în locul rochiei gri, purta o pereche de pantaloni de trening gri, murdari de ceva roșu pe coapsa stângă și un tricou cu mânecă scurtă. Mâna dreaptă îi trecu prin părul scurt cât timp îi privi pe ceilalți delicvenți.”.

             Ah, vezi că în loc de două iulie, trebuia doi. Ceva minor oricum. Nu am văzut greșeli gramaticale și ai linie de dialog. Singura obiecție pe care o am la capitolu ăsta este faptul că nu ai alineat. Dar probabil este vina wattpad-ului. Am văzut că ai zis în note că ai zis că ai vrea să scurtezi anumite secvențe. Eu zic că ar trebui să le dezvolți mult mai mult și să faci o caracterizarea minimală a personajelor.

            În capitolul trei văd că ai început prin a povesti iar despre mâncare, de data aceasta mult mai detaliat. Aceste detalii ar fi mult mai bine să le introduci pe parcurs, nu la începutu fiecărui capitol.

         Din câte văd coperta nu e făcută de tine. Dar eu una aș fi preferat să fie altă imagine în locul protagonistei. Bine asta ține de subiectivism.

         Cam asta a fost tot, o să revin curând și cu celelalte critici.

Critici și sfaturiWhere stories live. Discover now