TÜRKİYE'DE YAŞANAN UFO TANIKLIKLARI

16 0 0
                                    

TARİH: 28 Ekim 1981- Gölcük

Ups! Ten obraz nie jest zgodny z naszymi wytycznymi. Aby kontynuować, spróbuj go usunąć lub użyć innego.

TARİH: 28 Ekim 1981- Gölcük

Emekli Yüzbaşı Doğan Sum, UFO olduğunu söylediği uçan bir cismin fotoğrafını çekti. Fotoğraf, Londra, Frankfurt ve New York'taki laboratuvarlarda incelendi. Analizler sonucunda filmde malzeme hatası olmadığı, resim üzerinde herhangi bir montaj yapılmadığı ortaya çıktı.

TARİH: 12 Haziran 2001 – Adana

Ups! Ten obraz nie jest zgodny z naszymi wytycznymi. Aby kontynuować, spróbuj go usunąć lub użyć innego.

TARİH: 12 Haziran 2001 – Adana

Güzelyalı İlçesi'nde oturan bir kadın, alçaktan uçan garip bir araç gördüğünü iddia etti. Şehrin başka noktalarından da eşzamanlı benzer ihbarlar yapıldı. Bunun üzerine polis birimleri cismi aramaya başladı. Parlak ışık bir süre sonra kayboldu.

TARİH: Aralık 1981-Ocak 1982 – Niğde

Aksaray bölgesinde çok sayıda kişi, gökyüzünde tanımlanamayan cisimler gördüklerini söyleyerek yetkililere başvurdu. Ancak yetkili makamlar olaylara açıklık getiremedi. Bu süre boyunca UFO'ların Aksaray, İstanbul, İzmir, Adana, Havsa, Ecabat gibi pek çok farklı yerde ortaya çıktığı iddia edildi.

TARİH: 7 Haziran 2001 – Adıyaman

Dandırmaz Köyü yakınlarında devriye gezen bir grup geçici korucu saat 22.00 sıralarında, "Yerden yükselen, yuvarlak, parıldayan" bir cisim gördüklerini iddia etti. Aynı gece bölgede devriye gezen jandarma ekibi de gökyüzünde parlak bir cisim gördü. Vali, İçişleri Bakanlığıyla 11 Haziran olayı ile ilgili bir toplantı düzenledi ve 10 görgü tanığıyla şahsen konuştuğunu söyledi. Farklı odalarda çapraz sorgulamalardan geçen 10 kişi, gördükleri şekli çizmeleri istendiğinde hep aynı şekli çizdi.

TARİH: 6 Eylül 2001 – Kayseri

İki cisim, gece saat 23.30–24.30 arasında Kayseri-Erkilek 12. Hava Ulaştırma ve Üs Komutanlığı'nda görüldü. Cisimlerin, 100 feet kadar alçalarak yaptığı manevralar yüzlerce askeri görevli ve yetkili tarafından izlendi. Üssün radar operatörleri tarafından radarlarda da tespit edilen cisimler, bir saat sonra bir anda gözden kayboldu. Olay, 222. Filo Nöbetçi Amirliği'ni yapan Hava Pilot Yüzbaşı Halit Gündüz tarafından tutanaklara geçirildi ve Ankara Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na rapor edildi. SIRIUS Ufo ve Uzay Bilimleri Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan da kendilerine yapılan ihbar sonrasında, üssü arayarak Yüzbaşı Ender Özdengil'le görüştü. Merkezin sitesinden yapılan açıklamaya göre, Yüzbaşı Özdengil, olayın gerçekliğini doğrulayarak, ilgili bilgilerin Ankara Hava Kuvvetleri Komutanlı- ğı'na resmi bir raporla bildirildiğini söyledi.

Türkiye'de Uzaylı VakalarıOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz