Η ΜΑΓΙΣΣΑ - Κεφάλαιο 3

424 30 10
                                    

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3ο

Το Βιβλίο

Γύρω από το Βιβλίο υπήρχε αρκετό φως, που δεν προερχόταν από τις λάμπες φθορίου, που υπήρχαν στο υπόγειο. Το λαμπερό ασημένιο φως που έβγαινε από το Βιβλίο, φώτιζε τα πάντα. Το Βιβλίο βρισκόταν ακόμα πάνω στο αναλόγιο του, με την μόνη διαφορά ότι ήταν ανοιχτό. Οι κιτρινισμένες, από την ηλικία σελίδες, μας είχαν επιτέλους αποκαλυφθεί.

Σαν υπνωτισμένη, το πλησίασα. Ένιωθα και πάλι την καρδιά μου να χτυπά δυνατά από την συγκίνηση και την αναστάτωση. Άπλωσα το χέρι μου για να το αγγίξω.

Το χέρι του Άλεξ άρπαξε το δικό μου τόσο απότομα που με τρόμαξε. »Μην το αγγίξεις. », η φωνή του ήταν αυστηρή και απόλυτη.

Τον κοίταξα γεμάτη περιέργεια. Η αντίδρασή του με είχε παραξενέψει. «Γιατί;»

«Έτσι. Πήγαινε στο δωμάτιό σου. »

«Άλεξ τι λες; Μετά από τόσο καιρό το Βιβλίο άνοιξε και μου ζητάς να πάω στο δωμάτιό μου;»

«Δεν σου το ζητώ. Το απαιτώ. Πήγαινε στο δωμάτιό σου και μην βγεις από εκεί αν δεν σου πω εγώ.» η φωνή του είχε γίνει αισθητά πιο αυστηρή, ενώ το πρόσωπό του ήταν άγριο.

Την ώρα που μου μιλούσε πρόσεξα τους κυνόδοντές του που είχαν μεγαλώσει και τα μάτια του που αποκτούσαν μια λαμπερή γαλάζια απόχρωση. Αυτό με έκανε να φοβηθώ.

Ποτέ δεν τον είχα δει να θυμώνει τόσο πολύ μαζί μου, όσο εκείνη την στιγμή. Έκανα ένα βήμα προς τα πίσω και ετοιμάστηκα να φύγω. Εκείνος μου ξαναμίλησε «Και πάρε τηλέφωνο τον Τζακ. Πες του να έρθει γρήγορα. »

Ο φόβος που ένιωθα, αντικαταστάθηκε από την οργή. Σκεφτόμουν πώς ήταν δυνατόν να θέλει τον Τζακ εκεί και όχι εμένα. Γύρισα προς την σκάλα και έφυγα τρέχοντας. Αν έμενα εκεί ένα λεπτό ακόμα, θα έλεγα τρομερά πράγματα και τότε η κατάσταση θα ξέφευγε κι άλλο.

Έφτασα στο χολ και προχώρησα προς την κουζίνα. Ακριβώς κάτω από την κουπαστή της σκάλας υπήρχε ο γενικός διακόπτης. Τον ανέβασα και με μιας όλα τα φώτα άναψαν. Μπήκα στην κουζίνα και πήρα το κινητό μου από τον πάγκο. Πάτησα το κουμπί με τον αριθμό Τρία παρατεταμένα και σε λιγότερο από ένα λεπτό ενημέρωνα τον Τζακ.

«Ο φίλος σου σε θέλει εδώ αμέσως. »

«Ο φίλος μου. . . ; Τι συνέβη Κιμ; Μαλώσατε;»

«Θα έρθεις ή όχι;», είχα αρχίσει να θυμώνω πιο πολύ.

«Ναι. . . Αλλά τι συνέβη;»

Η ΜΑΓΙΣΣΑΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα