Gesponsord door

Waar auteurs hun kracht tonen

De Watty Awards zijn Wattpad's jaarlijkse viering van de opwindende, visionaire, diverse stemmen die ervoor kiezen hun verhalen elk jaar op Wattpad te delen. Al meer dan een decennium vieren de Watty Awards de reis die miljoenen Wattpad-schrijvers ondernemen om hun verhalen uit hun dromen en in het leven van lezers over de hele wereld te krijgen.
Vanaf het eerste begin van een verhaal tot het moment dat je de laatste punt van de laatste zin van je laatste hoofdstuk typt—dit maakt allemaal deel uit van diezelfde reis. Daarom zijn de Wattys zoveel meer dan een prijs. Ze vieren wat er nodig is om verhalen te vertellen.

How To Enter

En de 2020 Watty winnaars zijn....

winnersAreSubHeading

winnersAreCopy

Ga voor een volledige lijst met deelnamecriteria naar het WattysNL-profiel op Wattpad

How To EnterHow To Enter

En de 2020 Watty winnaars zijn....

Nieuwe Volwassenen

Deze prijs eert verhalen over het wel en wee van je werk, leven en liefde in dat gouden moment tussen je late tiener- en twintiger jaren (18-25). Misschien wordt je personage verliefd of zijn of haar kamergenoot, of probeert hij of zij een carrière op te zetten. De Nieuw Volwassen Award is op zoek naar verhalen die een stem vormen voor diegenen die tegenwoordig 'volwassen' willen zijn. Als je hedendaagse verhalen zijn zoals Pitch Perfect, When Dimple Met Rishi of Red, White and Royal Blue, willen we ze zien!

Fanfiction

Deze prijs toont de werelden waar we van houden, de personages die we kennen en de verhalen waar we zo geobsedeerd door zijn dat we het heft in eigen handen moeten nemen. Van BTS tot Billie Eilish, Riverdale tot The Avengers, je fandom kent geen grenzen! Personages en verhalen uit het publieke domein worden geen fanfictie genoemd, maar retellings, die onder hun eigen categorie vallen. De Fanfiction-categorie is bedoeld om Wattpadders te herkennen die begin, einde en relaties veranderd hebben, terwijl ze trouw gebleven zijn aan het hart van het verhaal. We zijn op zoek naar nieuwe, herschreven en uiteenlopende verhaallijnen voor al onze favoriete personages of werelden, zodat we wat meer tijd met hen door kunnen brengen nadat het boek uit is of de aftiteling loopt.

Fantasy

Deze prijs eert de bouwer van werelden - degenen die ons meenemen op fantastische avonturen, heldhaftige veldslagen en epische reizen om mensen, koninkrijken of dynastieën te redden. In deze wereld, of een andere realiteit of universum, fantasy verkent het magische en mythische, oude folklore en mythische wezens. Is jouw personage een aardmannetje dat in het hedendaagse Seoul woont, of een draak die de winden van een nieuw land berijdt? Als je de volgende Gouden Kompas, Bloed en Beenderen, of Stad van Beenderen aan het schrijven bent, deel je wereld dan met ons.

Historische fictie

Deze prijs eert de schrijvers die ons meenemen op een reis door het verleden, die houden van weelderige, historische locaties, zoals een Azteekse tempel of de Schotse Hooglanden. Geeft jouw verhaal een draai aan een klassiek figuur, zoals een vrouwelijke Napoleon? Is je hoofdpersonage teruggekeerd naar het Wilde Westen, of gereïncarneerd als een Chinese keizerin? De Historische fictie prijs is voor verhalen die ons een idee geven van hoe het was om in een andere periode te leven door de ogen van geliefde historische figuren of originele personages. Denk aan De Boekendief, Een Lied voor Achilles en Memoirs of a Geisha. Als je verhaal hier past, geef ons dan een geschiedenis les!

Horror

Deze prijs is voor de angstaanjagers - de schrijvers die ons de beste verhalen van onze ergste nachtmerries laten zien. Of het nu een losgeslagen seriemoordenaar is, een slechte ondode clown, of een briljante kannibaal, de Horror categorie viert verhalen die je laten sidderen. Deze verhalen zijn zo overtuigend dat we onze eigen realiteit in twijfel trekken. Deze verhalen groeien naarmate onze angst groeit, zoals Silence of the Lambs, IT en Get Out.

categoryTitleLiteraryFiction

categoryCopyLiteraryFiction

Spanning & Thriller

Deze prijs eert de schrijvers die ons op het randje van onze stoel laten zitten en ons aan de buis gekluisterd houden. Of je nu een misdaad oplost of een race tegen de klok houdt om er een te stoppen, de Spanning & Thrillerprijs gaat over verhalen met ingewikkelde verhaallijnen, grote belangen of heel veel spanning. Heb je iets geschreven als Gone Girl, The Widow of The Hound of the Baskervilles? Wij zoeken de verhalen die onze onderbuikgevoelens in de juiste richting sturen.

Paranormaal

Deze categorie stelt schrijvers tentoon die het onbekende ontaarden. Of het nu de mysteries zijn of wezens die je 's nachts nog wel eens vaker tegen wil komen, de Paranormale prijs viert verhalen die onderzoeken wat er achter de sluier ligt. Deze verhalen spelen zich af in de echte wereld, ze gaan over onverklaarbare transformaties en wezens, zoals vampieren, weerwolven, engelen, demonen, geesten en helderzienden. We zijn op zoek naar schrijvers die monsters maken in verhalen zoals The Vampire Diaries, Supernatural of Sabrina the Teenage Witch.

Romantiek

Deze prijs eert de romantische verhalenvertellers - degenen die ons in ons hart raken en onze emoties nodig hebben. Deze volwassen verhalen richten zich op volwassen personages en thema’s met een moderne realistische setting, terwijl ze ons de hoogtepunten en dieptepunten laten zien van verliefd worden. Van passionele sexy cowboys tot epische liefdesaffaires met een miljonair, tot liefde op het werk en zielsverwantschappen, de Romantiek prijs gaat naar die verhalen waar liefde en relaties de basis vormen. Denk je dat je hebt wat er nodig is om de volgende Jasmine Guillory, Christina Lauren of Sally Thornete zijn? Als dat zo is, zorg er dan voor dat je hedendaagse roman schrijft met een liefdesverhaal met een pakkend stel en een onvergetelijk einde.

Science fiction

Deze prijs gaat naar de vooruitstrevende denkers- de schrijvers die een gevoel van verwondering oproepen, nieuwe realiteiten ontrafelen en ons in de onbekende leegte te brengen. De Science Fiction-prijs erkent verhalen die draaien om wetenschap en technologie. Net als Star Trek, Fahrenheit 451 of The Fifth Season. De Sciencefiction verhalen dagen ons uit om groot en anders te denken over de wereld waarin we leven. Of je nu een ruimtevaart opera schrijft in een sterrenstelsel ver weg, een nabije dystopie, of een alternatieve geschiedenis, je verhalen geven ons de mogelijkheid om die mogelijke werelden te bezoeken.

Jong Volwassenen

Deze prijs stimuleert die zich een weg banen door het leven van een tiener. Of het nu omgaan met verlies, het verkennen van je seksualiteit en geslacht of leren omgaan met een hevige verliefdheid, de Jong Volwassen Award eert hedendaagse verhalen die de stem van de tieners en de emoties van het opgroeien pakken. Denk aan eerste liefdes, liefdesverdriet, conflicten en seksuele ervaringen. We zijn op zoek naar verhalen uit alle van alle kanten die de reis van tiener tot jong volwassene beschrijven, van verhalen als The Perks of Being a Wallflower en To All the Boys I’ve Loved Before tot The Hate U Give en Simon versus de Homo Sapiens-agenda. Stuur ons een tienerverhaal waar we ons in kunnen herkennen.

How To Enter

Over onze sponsor

WEBTOON is een trotse supporter van de Watty Awards 2020 en van schrijvers overal.

Als het digitale stripplatform waar content van creators in eigendom is van verbazingwekkende, diverse visies van over de hele wereld, WEBTOON weet dat elke verteller het verdient om zijn stem te laten horen.

Verhalen die je bezig houden

How To Enter

Prijs

De Watty Awards zijn Wattpad's jaarlijkse viering van verhalen vertellen. Als prijs zullen winnaars deze prijzen ontvangen

Een social media-kit voor winnaars om je prestaties met de wereld te delen

Promotie op het Wattys-profiel op Wattpad en meer mogelijkheden op Wattpad

Winnaars worden vermeld in de Wattpad HQ Wattys Hall of Fame

Een Wattys-badge om op jouw winnende verhaal te plaatsen

Uitstekende behandeling door ons Content- en Creator-ontwikkelingsteam, inclusief prioriteitsoverweging door Wattpad Studios om uw verhaal te laten zien aan entertainment- en publicatiepartners

Overweging voor Wattpad Paid Stories, ons programma voor het genereren van inkomsten waarbij schrijvers rechtstreeks geld verdienen op Wattpad.

Overweging voor Wattpad Stars, ons ontwikkelingsprogramma voor schrijvers.

Heb je een vraag over Wattys-prijzen (of iets anders)? Bekijk onze veelgestelde ragen

How To Enter

Wattys Mijlpalen

De Watty Awards openen voor inzending.

13 juli 2020, 12:00 PM EST

De Watty Awards sluiten voor inzending.

30 september 2020, 11:59 PM EST

Winnaars van de Watty Awards worden bekend gemaakt op of rondom.

4 december 2020

WATTYS NEWS

Ontvang het laatste nieuws over de Wattys 2020. Bezoek en volg het WattysNL profiel op Wattpad.

Winnaars van vorig jaar

Bekijk de verhalen van afgelopen Watty winnaars. Lees alle verhalen die de Watty Awards in 2019 mee naar huis hebben genomen.

Weg naar de Wattys Podcast

Writer's block? Plot holes? Inspiratie nodig? Je gastheren, Keely en Nick, hebben het ook meegemaakt. Schrijf je in voor een wekelijkse dosis Wattys-wijsheid.

How To EnterHow To Enter