bluebellebumblebee

Jeeej, ik heb in een impulsieve bui weer alles van Als Liefde Blind Maakt erop gegooid. Het is dus ook echt het plan dat ik hiermee verder ga, maar vertrouw niet te veel op mij, want mijn mind verandert even snel als het weer :p 
     	
     	Voor nu: geniet zolang het nog kan ;)

densmrns

Hi! Is het jouw ultieme droom om ooit je eigen boek in handen te houden en van schrijven je job te maken? Misschien kan ik je daarbij op weg helpen!
     
     Mijn nieuwe course "In 10 Stappen Naar Een Sterk Plot" is bedoeld voor schrijvers op Wattpad die serieus ambitie hebben om zichzelf te ontwikkelen. Er is beperkt plek, zodat ik jou als coach persoonlijk feedback kan geven en samen met jouw kan sparren voor een geniaal verhaal!
     
     Dus zou je wel eens willen weten hoe je het schrijven van een boek nu echt professioneel aanpakt? Of loop je vast in jouw verhaal? Kunnen jouw karakters wel meer diepgang gebruiken en sta je open voor kritische feedback waardoor je groeit als schrijver?
     
     Neem dan een kijkje bij mijn course! Je kunt je nu aanmelden, maar nogmaals: de plekken zijn beperkt, dus geef je snel op ☆
     
     Het boek vind je hier: 
     
     https://www.wattpad.com/story/176192706-in-10-stappen-naar-een-sterk-plot

bluebellebumblebee

Jeeej, ik heb in een impulsieve bui weer alles van Als Liefde Blind Maakt erop gegooid. Het is dus ook echt het plan dat ik hiermee verder ga, maar vertrouw niet te veel op mij, want mijn mind verandert even snel als het weer :p 
     
     Voor nu: geniet zolang het nog kan ;)

bluebellebumblebee

Ik heb net à la Merel een aantal hoofdstukken van Eens in een Blauwe Maan op Wattpad gegooid. Het werd wel tijd... Veel leesplezier :p

bluebellebumblebee

GUYS ik heb Eens in een Blauwe Maan af en ik kan maar niet stoppen met glimlachen en ik heb echt een debiele grijns op mijn gezicht, maar het is het zo erg waard! 

kersenbrittje

@bluebellebumblebee Hahaha, je mag best iets van mij lezen, maar dat is late middeleeuwen of de oude Grieken. Ik ben wel bezig met de Franse revolutie, maar ja, die staat dus nog niet online. 
     Als je een boek buiten wattpad wilt lezen is de guillotine van Simone van der Vlugt wel een hele goede vind ik zelf. Al haar boeken eigenlijk wel. Rob ruggenberg schrijft trouwens ook hele goede historische ficties over onbekende dingen, maar niet de Franse revolutie
     
     Ik hoop dat je er wat aan hebt. Laat me weten wat je ervan vond als je besluit iets hiervan te lezen. Ik probeer altijd historische fictie te promoten ;-)

kersenbrittje

@bluebellebumblebee blij dat het gaaf klinkt dan ;-) 
      Echt waar? Wat leuk dat ze dat zei dan zeg ;-) dat vind ik wel lief. Wel leuk om te weten dat ze in je bibliotheek staan. Nu ben ik helemaal benieuwd wat je ervan zal vinden ;-)
      
      Hahaha, romantische verhaaltjes kan ik echt bijna nooit uitstaan :p maar ja, ik wissel wel heel vaak in wat ik interessant vindt :-)
      
      Oh ja, dat is ook echt een goed boek ja. Jeanne d'Arc is ook een heel bijzondere vrouw 
      
      Oh ja, dat zijn wel hele interessante periodes ja. De koude oorlog is ook zo'n raar fenomeen. Een oorlog, maar toch niet echt. En de Russische revolutie... ja... Ik vind het wel een heel idealistisch beeld dat ze hadden in eerste instantie. Het is uiteindelijk anders uitgepakt, maar het hele idee van een communistische staat is echt wel heel eerlijk eigenlijk in de basis. 
      En de klassieke oudheid.... Ja, ik heb daar ook een verhaal over geschreven dus volgens mij zegt dat genoeg :p
      En ja, wat de middeleeuwen betreft denk ik dat je daar wel gelijk in hebt. Daar moet je echt veel verder kijken dan de geschiedenisles. In de geschiedenisles stelt het niet veel voor, maar buiten dat is daar echt best heel veel gebeurd. En dan is er natuurlijk nog het verschil tussen vroege middeleeuwen en late middeleeuwen enzo. Er zijn daar best wel heel veel interessante dingen, alleen zijn die dingen niet groots en belangrijk genoeg om in de geschiedenisles verteld te worden. Het zijn gewoon hele aparte tijden geweest vind ik. Vandaar ook dat ik er twee boeken over heb geschreven ;-)
      
      Euhm... nou ja, was het duidelijk dat ik fan ben van de middeleeuwen? :p
      En verder.... de oudheid heeft wel iets wat mij trekt en de vikingen vind ik ook erg interessant. Ik ben van plan daar binnenkort ook iets over te schrijven. En ja, de Russische revolutie vind ik ook een heel interessant fenomeen. Maar ja, eigenlijk ben ik fan van alles wat met geschiedenis te maken heeft ;-)
      
      Trouwens, misschien moeten we eens overgaan op priveberichtjes :p
Reply

bluebellebumblebee

@kersenbrittje Het klinkt heel gaaf! @FictionalState zei al dat ik zeker wat van jou moest lezen, dus je boeken staan al in mijn bibliotheek :p (Het kan alsnog wel even duren hoor, ik ben een uiterst trage Wattpadlezer). 
      Haha, inderdaad. Ik heb ook echt fases waar ik alleen maar van die nietsbetekenende romantische verhaaltjes kan lezen, terwijl ik het op andere momenten echt niet kan uitstaan xd 
      
      Simone van der Vlugt wel! Ik heb ooit 'Jehanne' gelezen. Echt zo mooi. Dat verhaal van Jeanne d'Arc vind ik ook echt intrigerend. Echt bijzonder hoeveel ze als vrouw gewoon heeft kunnen betekenen voor Frankrijk.
      
      Ik vind eigenlijk alles vanaf de Renaissance ontzettend interessant. Of nou ja, alles vind ik heel interessant. Als ik een top drie moest maken (verder onwillekeurige volgorde, gewoon drie favoriete tijdvlakken):
      1. Verlichting
      2. Koude Oorlog (Russische Revolutie hoort hierbij, vind ik)
      3. Klassieke Oudheid
      Middeleeuwen vind ik over het algemeen iets minder. Ook heel interessant, maar ik denk dat je daarvoor dieper moet kijken dan je doet op de middelbare school om het echt te kunnen waarderen. Jij?
Reply

kersenbrittje

Nou, dat verhaal wordt wel anders dan mijn 'normale' verhalen. Het is een soort trilogie en... nou ja, het is anders. Mijn schrijfstijl is daar ook anders trouwens, het is meer voor mijn eigen lol dat ik dat schrijf. Deel 1 en twee daarvan staan al wel online. Over de industriële revolutie en de tachtigjarige oorlog. 
      Ik zou het erg leuk vinden als je eens naar mijn andere verhalen kijkt, ben erg benieuwd wat je van die verhalen vindt. 
      Oh ja, dat herken ik wel. Dat je bepaalde periodes aan bepaalde verhalen behoefte hebt. Best raar eigenlijk ;-) 
      Mijn verhaal overleefd gaat wel over het opkomen van de medische wereld. Het is niet zozeer verlichting, maar ergens heeft het wel raakvlakken denk ik. 
      
      Ken jij Simone van der Vlugt en rob ruggenberg eigenlijk?
      
      Ik vind het wel heel leuk om te zien dat er nog iemand is met een fascinatie voor geschiedenis. In welke periode(s) ben jij dan het meest geïnteresseerd? Ik gok de verlichting enzo, maar nog meer of vooral dat? 
Reply

bluebellebumblebee

Zijn hier toevallig mensen die aanraders voor historische ficties hebben? Het mag zowel op Wattpad als buiten Wattpad. Op dit moment ben ik vooral geïnteresseerd in de Verlichting/Franse Revolutie. Ergens in die richting ;p Laat het me vooral weten!

bluebellebumblebee

@Saraline2000 :) Jij bent ook te aardig, haha ;)
      Ik ben echt zo awkward met dat soort dingen.... Ik ga even informeren bij mijn vrienden of ik zoiets kan vragen, haha, of dat dat raar is. Ik begrijp niets van mezelf soms >< Ik kan de raarste dingen vragen, maar dit niet. Ik zoek anders wel eerst bij de bibliotheek? Agh, ik weet het niet.... 
Reply

Saraline2000

@bluebellebumblebee Hahaha, als hij jouw verhaal goed vindt, heeft hij zeker smaak ^^ Dat boek moet sowieso wel in de bib te vinden zijn! Als jouw bibliotheek dat boek niet in haar collectie heeft, is het een slechte bibliotheek :p Al kan die wel uitgeleend zijn natuurlijk, haha. En hé, die docent vindt jou leuk, dus waarom zou je het niet durven vragen? You can do this! 
      
      @PaperWorlds96 DAMN, ik was nog aan het twijfelen! Hij is nog niet zo heel lang geleden gestorven, niet? Ik was namelijk een beetje in de war omdat ik voor het laatst een recente uitgave van zijn boek in mijn handen had, maar in die biografie stond niet dat hij al dood was. Vandaar. Trouwens, hij is onsterfelijk dus tegenwoordige tijd is hier gerechtvaardigd :P
Reply

bluebellebumblebee

@Saraline2000 Sssh, zo opzichtig hoeft nu ook weer niet! Hij vind mijn verhaal ook leuk, dus beter heeft hij wel smaak ja :p Inderdaad! En dat van de linguïstische theorieën klinkt ook echt super gaaf @PaperWorlds96 Nu ben ik echt heel erg benieuwd! Even kijken of ze het bij de bieb hebben of zo. Of dat mijn docent het me laat lenen, maar dat durf ik niet te vragen, oeps... En omg Latijn <3
Reply

bluebellebumblebee

Mag ik even zeggen hoe ontzettend trots ik ben op mezelf dat het me op de een of andere manier gelukt is 2000 woorden te schrijven vandaag en dat allemaal vóór 21:00? Meestal begin ik dan pas met schrijven. Nu heb ik nog een hele avond voor me en al een ruime voorsprong van 2000 woorden. Ik voel een nieuw recordaantal woorden aankomen. (oké nee, waarschijnlijk ga ik het zo helemaal verpesten door opeens in slaap te vallen of zo, maar ik heb het tenminste geprobeerd)

bluebellebumblebee

Met mijn niet zo opvallende manier van uitstellen had ik bedacht dat ik wel een betoog dat ik ooit voor mijn docent geschreven heb met jullie kon delen. Op dat moment was ik er zeer serieus over (maar vooral zo gek om werkelijk een betoog te schrijven).
     
     Als je nieuwsgierig bent naar mijn vage gebrabbel: http://my.w.tt/UiNb/Gz5TRdd60B