Geboren in 1970, schreef Marit haar eerste (hele) korte verhaaltjes als kind al. Op kleine memovelletjes, of op een vel van een notitieblokje. Toch duurde het nog tot ver in de jaren '90 voor ze zich aan het schrijven van een boek waagde.

Hoewel dat manuscript nog altijd niet af is, was dit wel de aanzet tot het schrijven van Nachtmerrie in Californië. Deze misdaadroman werd in 2010 voor het eerst als paperback gepubliceerd. Sindsdien heeft ze een tweede misdaadroman geschreven en recent (in 2020) haar derde voltooid.

Marits voorkeur voor zowel lezen als schrijven gaat uit naar misdaad, spanning en fantasy, met een vleugje romantiek. Categorieën waar ook haar geschreven boeken en de boeken waaraan gewerkt wordt in thuis horen. Tijdens het schrijven leeft ze zich volledig in haar hoofdrolkarakter en het verhaal in. De reden waarom haar eerste drie boeken in eerste persoon (ik-vorm) zijn geschreven.

Als echte "doe-het-zelver" houdt Marit van het creatieve proces van schrijven en ontwerpen, en kan daar net zo in opgaan als ze doet wanneer ze een goed boek leest.
  • JoinedApril 28, 2019Last Message
MaritvanSanten MaritvanSanten Apr 26, 2020 02:36PM
Vermoorde Onschuld is mijn derde boek en wordt binnenkort gepubliceerd. Hier alvast een voorproefje! https://www.wattpad.com/story/222482294
View all Conversations

Stories by MaritvanSanten
After the Apocalypse by MaritvanSanten
After the Apocalypse
A short story with a purpose. Feel good with a twist.
Lust ik je rauw? by MaritvanSanten
Lust ik je rauw?
Dit verhaal schreef ik voor de Boekenkrant schrijfwedstrijd in mei 2020. Het onderwerp was 'Contact' en het v...
ranking #29 in verlegen See all rankings
Vermoorde Onschuld by MaritvanSanten
Vermoorde Onschuld
Als je geweten en je acties elkaar gaan tegenspreken... Een vrij zwarte misdaadroman over een jonge vrouw met...
ranking #29 in spion See all rankings
1 Reading List