Kita hanya nampak manusia tapi bukan perikemanusiaan. 


[pe.ri.ke.ma.nu.sia.an] | ڤريکماءنسياءن

- 1. sifat-sifat yg wajar bagi manusia (spt bertimbang rasa, tolong-meno­long, mengasihani, dsb);

Sampai bila kita mahu hidup mendongak ke langit dan pura - pura buta ? Sampai perkataan ni dimansuhkan daripada kamus ? Atau perikemanusiaan memang dah dimansuhkan dalam kamus hidup kita ?

Ingat, ego dan mendiamkan diri takkan tolong kita. Berani kerana kita benar dan takut kerana kita salah.

So, what are you waiting for ? Duduk diam seperti pengecut kerana salah ? Beranikan diri dan tegakkan kebenaran sebenar.


اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ
Tunjukilah kami jalan yang lurus [al-Fatihah: 6]

Kita terlupa. Dia yang Maha Tinggi dan Maha Besar daripada ego kita sendiri. :)










.Hiatus.

• 666 - O
• 83O253
• 4d 61 63 61 72 6f 6e
  • r l t
  • JoinedSeptember 22, 2015


Last Message
MacaronHime MacaronHime Mar 05, 2020 01:22AM
Buat semua readers yang tercari Bad Habit, Ego and Anak hartawan, cerita ni dah takde ya. Tak. Bukan author yang unpublish. Wattpad yang hilangkan. Haish geramnya. Ada sesiapa tau cara nak fix proble...
View all Conversations

Stories by nini
BAD HABIT by MacaronHime
BAD HABIT
Kau takkan pernah puas. " Aku dah stop merokok, aku dah start solat! Kau nak apa lagi hah? Semua benda a...
+20 more
MIDDLE FINGER! by MacaronHime
MIDDLE FINGER!
"Sebelum aku sepak-sepak muka kau, baik kau bagi je dia masukkan! " Itulah kata-kata yang menular d...
ranking #7 in humor See all rankings
M A C A R O N H I M E  2 . T U T U P by MacaronHime
M A C A R O N H I M E 2 . T U T U...
Need a cover? Jom singgah kejap kat Macaron's Covershop 2. Mana lah tau tetiba terpikat kan? Nota kaki : Temp...
ranking #15 in art See all rankings