Eva Holmquist har alltid varit fascinerad av hur världen fungerar och vad det skulle innebära om förhållandena var annorlunda. Hennes berättelser brukar beskrivas som fantasifulla, tänkvärda berättelser med berättarglädje. Hon är utbildad civilingenjör och jobbar som teststrateg när hon inte skriver science fiction- och fantasyböcker.
Eva Holmquist är något av en veteran inom svensk fantastik skrev Btj när hennes bok Blodskifte kom ut i mars 2017. Blodskifte är en urban fantasy som utspelar sig i Jönköping och är hennes åttonde bok. Hennes senaste bok, Gallus brinner, är andra delen i ungdomsfantasytrilogin om Matildas äventyr i Gallus. Den kom ut lagom till bokmässan. Dessutom har hon deltagit med noveller i sju antologier och i flera nättidskrifter.
Hon är uppvuxen i Pixbo utanför Göteborg med den underbara närheten till Gunneboskogen och Rådasjön ett långt stenkast från huset. Numera bor hon i Jönköping.
  • JoinedJune 10, 2016Last Message
EvaHolmquist EvaHolmquist Jun 02, 2018 11:42AM
Hej!Nu finns kapitel 15 upplagt. :-) Två kapitel återstår innan du har hela berättelsen på plats. Jag håller som bäst på att jobba med slutförandet av sista delen i trilogin som kommer att heta Ur a...
View all Conversations

Story by Eva Holmquist
Attentaten i Gallus by EvaHolmquist
Attentaten i Gallus
Under november har du chansen att vinna både Attentaten i Gallus och Gallus brinner i en goodreads giveaway...
+8 more
1 Reading List