DaremoOfficial

Sziasztok!
     	Tudom, hogy néhányan a blogomat is követitek, szóval örömmel jelentem be itt is, hogy A papírfecnis fiók elköltözött, és mától a daremo.hu címen érhető el. :)

irokhairniakarok

Szia :) 
     Az "Írastechnikai cikkek" című irományod, sokat segített nekem az elmúlt napokban. Rengeteg mindenre rávilágítottál amit eddig hibásan csináltam. Ezt pedig nagyon szépen köszönöm neked! <3 

DaremoOfficial

Sziasztok!
     Tudom, hogy néhányan a blogomat is követitek, szóval örömmel jelentem be itt is, hogy A papírfecnis fiók elköltözött, és mától a daremo.hu címen érhető el. :)

DaremoOfficial

Sziasztok!
     Egy kis helyzetjelentéssel készültem nektek, hogy tudjátok, miért nincs új cikk, miért késik a már ezer éve megígért kisregény és hasonlók.
     Röviden: dolgozom. Hosszabban ez annyit tesz, hogy kétféle munkát vállaltam el azzal a tudattal, hogy külön időben lesznek, viszont mindkét helyen kicsit keresztbe tettek a terveimnek, úgyhogy most két műszakban dolgozom általában napi több mint 8 órában, és még hozzászámolhatom a második munkahelyre való majdnem egyórás utamat is. Magyarán piszokul elfáradtam, és ez még egy-két hétig így fog menni. Igyekszem majd jobban beosztani az időmet, kitalálni, mikor és hogyan tudok írni, hogy ne maradjatok friss nélkül, de addig is a megértéseteket kérem.
     Többeteknek ígértem véleményezést, bétázást is. Innen üzenem, hogy ők sincsenek ám elfelejtve, de elnézésüket kérem, amiért várniuk kell. Általában későn érek már haza és hulla fáradtan, úgyhogy főleg a hétvégéimet fogom beáldozni olvasgatásra, így nyilván lassabban fogok haladni, mint terveztem, de legalább haladok, és igyekszem minőségi munkát kiadni a kezem ügyéből. Viszont egyelőre új bétázásokat nem vállalok el, bocsi mindenkinek, több tényleg nem fog beleférni az időmbe. :)
     Köszönöm mindenkinek a megértést, további szép nyarat mindenkinek, én meg igyekszem hétvégén jelentkezni friss tartalommal! 
     Üdv, Dare

Hyxzeen

Szia! 
     7 éve írok, most vagyok 15 éves, lenne egy sztorim, amin jelenleg dolgozok, nem rég kezdtem el újra írni ezt a közel 120 oldalas történetet, eddig 3 fejezet lett kész. Igaz nem sok, de örülnék, ha szánnál időt. 
     Nagyon fontos lenne számomra ez, szeretném, ha minnél tökéletesebb lenne. Eddig szinte csak dicsérő szavakat kaptam rá (a 120 oldalra és a 3 fejezetre), de biztos van valami hiba benne, amit még én sem veszek észre (3 fejezet). Ezért gondoltam, hogy hozzád fordulnék. 
     Azt kérem, hogy ne kímélj, említs meg minden hibát, legyen az akár egy apróság is, lehet, hogy még a jövőben, a későbbi fejezetek során gondot okozhat. 
     Nagyon köszönöm, ha fordítasz rá időt ^^ 
     
     Hyxzeen

Hyxzeen

Elfelejtettem írni, hogy a profilomon Light Deleter Fear néven találod meg :)
Reply

DaremoOfficial

Emberek, én tökre nem akarok telhetetlen meg nagyképű lenni, de ha már áldoztam valaki ismeretlenre négy órát, hogy a helyesírási hibáktól hemzsegő történetét javítottam, akkor azt hittem, egy megemlítéses megköszönés azért jár. Vagy legközelebb csináljam úgy, mint a profik, és kérjek érte pénzt... Na meg tegyük hozzá, hogy ha megkérsz, hogy javítsak valamit, akkor végül ne csak a hibák felét töröld ki a történetből, mikor kirakod a netre.

DaremoOfficial

Sziasztok!
     Veletek is megosztanám a nagy hírt: jelöltek a Láthatatlan Angyal Díj nevezetű bloggerdíjra, ami azért olyan megtisztelő, mert itt nem jelentkezőket vártak, hanem a szervezők mutattak rá azokra a bloggerekre, akiknek a munkáját a tavalyi évben kiemelkedőnek tartották. Gyanítom, a jelölés egyik oka az a sok cikk, amit 2016-ban megosztottam, és mivel ezeket ti is olvastátok (és szerettétek is), ezért megkérlek titeket is, hogy ha valaha is segítettem nektek az írásban a tanácsaimmal, akkor ajándékozzatok meg egy hozzájárulással a közönségszavazáson: 
     http://www.angyalilecke.hu/interblogisztikus-tenykedesek/lathatatlan-angyal-kozonsegdij-2016/
     Köszönöm szépen előre is mindenkitől! :) Már több mint 100-an követtek, fantasztikusak vagytok! <3

DaremoOfficial

Sziasztok!
     Rájöttem ma, hogy míg a blogomon összesen 12 novellát osztottam meg eddig, addig Wattpaden csak 7 darabot. :O Szóval iszonyú lemaradásban vagyok.
     Ezért eldöntöttem, hogy mától minden második nap feltöltök egy kimaradt novellát, azaz 10 napon keresztül kapjátok tőlem az olvasnivalót, azután pedig - meglepetés! - érkezik egy vadiúj is, ami még sehol sem olvasható. :)
     Tehát amit várhattok tőlem:
     
     Elhagyott - szomorkás, romantikus 
     Homokzátony - rövid, könnyed, motivációs gondolatok
     Vigaszdíj - szülés utáni depresszió
     A macska, aki embert nevel - kifordított világ, tanmese
     Kereszttűzben - romantikus, fantasy
     
     És az új, aminek még a címét sem árulhatom el, ugyanis versenyre készült, egy fantasy lesz, ilyesmit már nagyon régen írtam. Viszont ez lett hosszú évek óta a leghosszabb novellám. :)
     
     Melyiket várjátok legjobban? :)

DaremoOfficial

Sziasztok! :)
     Örömmel tudatom veletek, hogy az egyik novellám, ami itt is olvasható (az Ott állt Anya) december másodikán egy antológia részeként megjelenik. :) Kicsit bővebben írtam róla Facebookon az oldalamon, szóval itt keressétek az infókat: https://www.facebook.com/daremoofficial/
     
     Boldogság van, és a szorgalmi időszaknak is vége. :)

DaremoOfficial

@Mithrel Köszönöm. :3
Reply

Mithrel

@DaremoOfficial Gratulálok! :)
Reply

DaremoOfficial

Sziasztok!
     Most egy adag pofátlan reklámmal érkezem, az írói oldalammal a Facebookról és a hozzá tartozó csoporttal. 
     Látjátok, hogy általában nem valami rendszeres a posztolásom, ennek mindig más oka van, sokszor suli, vagy éppen hibás laptop, vagy személyes indokok, erről mindig ott tudósítok először.
     Ez az egyik oka a hirdetésemnek, a másik pedig, hogy szeretek mesélgetni az írásról, szeretem elmondani, min dolgozom épp, meg hogyan (ez többnyire azt jelenti, hogy képeket osztok meg arról, ahogyan az egyik állatkám, a nyulam vagy a macskám igyekszik megakadályozni a folyamatot), meg szeretnék kicsit közvetlenebb kapcsolatot kialakítani az olvasóimmal. 
     Én az a fajta "perverz" vagyok, aki nagyon kíváncsi arra, ahogy más írók mesélnek a művészetükről meg a mindennapjaikról. Ha ti is azok vagytok, vagy csak érdekel titeket a művészetem és ezt szeretnétek egy plusz kedveléssel a tudomásomra hozni, akkor íme:
     https://www.facebook.com/daremoofficial/
     https://www.facebook.com/groups/1592104931085953/
     
     Köszönöm a figyelmet, imádlak titeket!
     A napokban érkezik a következő cikk, "16 rossz tanács az írásról" címmel, várjátok már? :)

Recent Activity

DaremoOfficial commented on Végtelen Szerelem - Nem fejezet

Végtelen Szerelem - Nem fejezet

RabbytGirl · 8 Parts
223 18
Látom, te sem értetted a lényeget, csak kb. az első bekezdését annak, amit írtam. Minek kérsz segítséget, ha nem tiszteled meg a válaszoddal azt az embert, aki kb. egy oldalban próbált neked segíteni? Szerencsére nagyon sok olyan tehetséges írót ismerek Wattpaden, akinek nincs erotikus tartalom az írásában, de elég szép olvasótáboruk van. És ezt azzal érdemelték ki, hogy rengeteget írtak, fejlődtek, és az olvasók észreveszik az igényes tartalmat. Igen, sokan olvassák az igénytelen sztorikat is, de most őszintén, azokat az olvasókat kéne megirigyelni, akik azzal a szeméttel is megelégszenek? Nem, köszi, nekem az a nézettség nem kell. :) De még mindig az a legnagyobb problémám, hogy teljesen felesleges volt a szájtépésem, a segíteni akarásom. Neked nem ez kell, úgy tűnik. Esetleg próbáld meg a segítő szándékot is értékelni, és nem támadásként felfogni, amiket írtam, mert nem az volt. És ha normálisan kifejtetted volna a csoportban is, hogy mi a problémád, akkor kapsz rendes segítséget. De a teljesen alaptalan, jogtalan kiborulásodra mit vártál? Ha tényleg körülnéztél volna abban a csoportban, észrevetted volna, hogy egyetlen olyan igénytelen 18+-os történetet sem reklámoztak ott. Csak a normális kérés hiányzott.

DaremoOfficial commented on Végtelen Szerelem - Nem fejezet

Végtelen Szerelem - Nem fejezet

RabbytGirl · 8 Parts
223 18
Ne érts félre, mert nem azért írom ezeket, hogy elvegyem a kedvedet bármitől is. Szerintem jó úton jársz, és igazán dicséretes, hogy ennyire vágysz a fejlődésre, a külső kritikára. Ha szeretnéd, akkor nekem is nyugodtan írhatsz, akár itt, akár facebookon, szívesen segítek többet is, átbeszélhetünk dolgokat, amit csak szeretnél. :) Csak legközelebb vegyél egy mély levegőt, mielőtt leírsz egy kiborulást, mert azzal sajnos nem jó hatást érsz el. :) Ez egy kegyetlen világ, ahol annyi történet érkezik az emberekhez, hogy csak arra kattintanak rá, amelyik a legjobban el tudja adni magát, ennek a módszereit pedig meg kell tanulni. További kellemes írást kívánok neked, és ne feledd, hogy tényleg írhatsz, ha úgy érzed! :)

DaremoOfficial commented on Végtelen Szerelem - Nem fejezet

Végtelen Szerelem - Nem fejezet

RabbytGirl · 8 Parts
223 18
3. Látszik, hogy még kicsit kezdő vagy, de ez szerintem nem baj, jó úton haladsz, főleg, hogy kíváncsi vagy a kritikára is. :) Bár látom a profilodon, hogy van már több befejezett írásod, és én pont azt mondom, hogy csináld ezt továbbra is: írj, írj és írj! És az évek meg a rutin, tudod... :) Amit én kiemelnék, az egyrészt a helyesírás (igekötőket egybe az igével, összetett szavakat ne írj külön, meg a vesszők), a leírások (nem kell minden hülyeséget három mondatban bemutatnod, de a lényeges elemeket, a karaktereket, a helyszíneket a szövegben elrejtett utalásokkal igenis érdemes bemutatni, különben az arctalan szereplők lebegnek a légüres térben), esetleg a karakterábrázolás. Ezzel a történettel kapcsolatban jutott ez eszembe, mert sok helyen elég hiteltelenek a szereplőid. Gondolj bele, anyu sose említette, hogy van valakije, rögtön a házassággal kezdi, és a srác nagyjából fél órája ismeri az új húgocskáját, akit mindenféle morális dilemma nélkül lesmárol... Ezeken lehetne egy kicsit finomítani, lassabban adagolni, és nézőpontváltásokat inkább csak akkor beletenni, ha tényleg indokolt. Én például, azt hiszem, jobban élvezném ezt a sztorit, ha csak a lány szemszögéből látnánk az eseményeket, és vele együtt próbálnánk kitalálni, mi jár a fejében az új mostohatestvérnek. :) De ezt nem azért írom, mert így kötelező, ez kicsit szubjektív. :) Én inkább azt tanácsolom, hogy próbálj meg jobban elgondolkodni azon, hogy te mit tennél, mit gondolnál, ha a szereplőid helyében lennél. Vajon nem akadnál ki, ha a srác, aki fél órája erőszakoskodott be az életedbe, és akivel 10 szót nem beszéltél még, rád mászna? Szimpatikusnak találnál egy ennyire gátlástalan alakot? Próbáld meg őket kicsit árnyalni. :)