BukuFixi

Kepada yang belum tahu: CERPEN HARI JUMAAT dah tamat. Kini diganti dengan laman web www.cukaria.com yang kami update 3 kali seminggu! 

afiqrasid

@BukuFixi  ade buku toksik kn tapi saya x jumpa
Reply

aelhaiym

NYAWA DAN HATI: Di era kegilaan dunia, untuk hidup pun manusia sanggup mensia-siakannya.
          
          Sahan, selaku seorang Pejuang bertugas untuk mengetuai misi-misi memburu sampel makhluk ganas bergelar Infeksis. Namun ada sesuatu yang melampaui jangkaan para survivor.
          
          Makhluk ganas tersebut mempunyai koloni mereka sendiri lengkap dengan hierarki yang teratur.
          
          Persoalannya, siapa atau apakah yang mengetuai koloni Infeksis itu!?
          
          Sahan dengan beraninya menggalas tanggungjawab untuk memburu spesis Alfa, seorang diri. Ya, hanya seorang diri.
          
          Kenapa? Ikuti cerpen 6000+ kata ini...
          
          Terima kasih dan maaf mengganggu.
          
          https://www.wattpad.com/story/248807701?utm_source=android&utm_medium=com.whatsapp&utm_content=story_info&wp_page=story_details_button&wp_uname=aelhaiym&wp_originator=tQ%2FwiIC3Vh0frN%2FATsUVSvLBZ7w7wykgyLzmcD4y%2Fgplhkt12LjsFB6s4Nvcfo2tQvu%2BVhwDBy1sOSc3fU2hA4ppsJsVj3B5ib5m9NV8MbTD1iyE2orYdD6DzTfR0Hp7

jeffhamz

Salam pagi yg hangat.
          Kalau ada masa sudi2lah utk terjah buku saya "Jangan Buka Hijabku". Ia kisah benar saya, seorang manusia malang yg tersingkap sedikit hijabnya lalu dpt menyaksikan sedikit dunia paranormal. Sekarang cerita sudah berada di episod 12, ada 11 episod lagi pengalaman benar utk dikongsi bagi mereka yg sudi.
          
          Terima kasih daun keladi
          Baca, vote, follow kalau sudi

Naleliiy

Wah... baru tahu ada banyak buku fixi dekat wattpad. Dulu2 ada juga pasang impian nak jadi penulis buku fixi. Tapi sekarang hanya mampu tulis dekat wattpad je. Asalkan dapat share karya dengan orang ramai through whatever platform pun still okay kan? :)

shirxyvki

@Naleliiy yesz!! Truee. Kita pun ada angan² nk jadi penulis but tu la it ain't that easy TAT dpt share through wattpad pun kira happy dh sbb ada juga yg sudi baca huehue T^T ❤️
Reply