Aria10191

Az agyam racionális része: Igazából írnod kellene. Egy csomó dolog van félbehagyva, egy csomó mindenen dolgozol egyszerre, nyisd meg a Wordöt.
     	Mindeközben én: Most fejléceket csinálok.
     	
     	Vagyis a legtöbb írásomhoz csináltam egységes, szép, idézetes fejléceket - csak a kihívások nem kapott még, illetve a Nyomok a hóbannak nem értem a végére, de az összes többinél szerintem kifejezetten jól sikerültek. Már csak abban bízom, hogy holnap az ihlet is jön, és nem csak szerkesztgetni lesz kedvem...
     	(A fanartok, amikből ezek a fejlécek készülnek, ahogy mindig, most is a művészek tulajdonát képezik.)

Aria10191

Az agyam racionális része: Igazából írnod kellene. Egy csomó dolog van félbehagyva, egy csomó mindenen dolgozol egyszerre, nyisd meg a Wordöt.
     Mindeközben én: Most fejléceket csinálok.
     
     Vagyis a legtöbb írásomhoz csináltam egységes, szép, idézetes fejléceket - csak a kihívások nem kapott még, illetve a Nyomok a hóbannak nem értem a végére, de az összes többinél szerintem kifejezetten jól sikerültek. Már csak abban bízom, hogy holnap az ihlet is jön, és nem csak szerkesztgetni lesz kedvem...
     (A fanartok, amikből ezek a fejlécek készülnek, ahogy mindig, most is a művészek tulajdonát képezik.)

Aria10191

Meglehetősen egyedi bejegyzést hoztam a blogomra, ismét: évekkel ezelőtt egy olvasóm még a Gportalos oldalon jegyezte meg, hogy érdekelnék anime karakterek MBTI típusai is, de azokat általában nem adják meg az írók. Azóta gondolkozom, hogy írni kéne valami ilyesmit, de sosem éreztem magam elég szakmabelinek a dologhoz... vagyis a megoldást az jelentette, hogy felvetettem egy pszichológushallgató barátnőmnek, lenne-e kedve csatlakozni hozzám, és egy társszerzős bejegyzésben elemezgetni. Leginkább olyan karakterekről beszélgettünk, akiket véleményünk szerint általában nem jól azonosítanak be, és érveltünk egy sort amellett, miért tartjuk őket egyik, vagy másik kategóriába tartozónak. Pont azért, mert a véleményünk nem szentírás, nagy lelkesedéssel várjuk a kommenteket, nyitottak vagyunk további kultúrált vitára, de ezúttal mindenkit kérek, hogy a blogom kommentszekcióját vegyétek igénybe: Akisének nincs moly vagy snitt profilja, tehát csak azon a felületen tud beszállni. 
     Maga a bejegyzés nem egészen interjú, de hasonló szerkezetű, lényegében dialógusként építettük fel: nyolc karaktert vettünk sorra benne, a Mo Dao Zu Shi-ból, a K-projectből, a Narutóból, az Owari no Seraph-ból, az Attack on Titanből, a Driftersből és a Shikiből.
     https://todaywiggin.blogspot.com/2020/10/anime-mbti-akisevel.html

Aria10191

@TsukiokaMisaki Köszönöm :D Ennek nagyon örülök.
Reply

TsukiokaMisaki

@Aria10191 Ha fizetnének érte, sem követnélek ki...:)
Reply

Aria10191

A youtube csatornám nagy mérföldkőhöz érkezett: meglett az ötszáz feliratkozóm. Ennek megfelelően akartam egy kis meglepetést adni mindenkinek, aki - bármilyen fandomból - csatlakozott hozzám az elmúlt évek során. Vagyis egy Multifandom AMV-vel készültem, a Legnagyobb Showman "This is me" c. számára.
     https://www.youtube.com/watch?v=O2S3rqUzwGI

Aria10191

Sziasztok!
     Ezúttal hoztam egy saját novellát, amire viszont nagyon nagy szükségem lenne a hozzászólásokra: ez ugyanis a jövőben, potenciálisan az első regényem lesz. A zsánere misztikus fantasy, egy kis lélektannal - hangulatvilágában enyhén hatott rá a Death Parade. Mondhatni pilot, egy epizód a teljes történetből, de minden hozzászólás amit akár itt, akár a blogomon írtok, hatalmas segítséget jelent - ne féljetek kritizálni sem, bírom, sőt, szeretem a kritikát :D
     A cím "Az utolsó éjszaka a pokolban":
     https://todaywiggin.blogspot.com/2020/10/az-utolso-ejszaka-pokolban-sajat-novella.html

Aria10191

@Lalatomelila8 Nagyon köszönöm :)
Reply

Lalatomelila8

@Aria10191 wow, izgalmas történetnek ígérkezik. Kíváncsi lennék a folytatásra, szerintem jól ábrázoltad a Próféta karakterét, már ennyiből is - elegendő rejtély, de pár hétköznapi szokással (pl a cigarettázás), amitől nagyon érdekes figura lett^^. Amin szerintem kicsit lehetne javítani, az az, hogy zárójelek helyett néhol érdemesebb kötőjelet vagy vesszőt használni, de ez csak az én személyes véleményem. Egyébként nagyon jó lett! ^•^
Reply

Aria10191

Igazság szerint kezdtem azt hinni, hogy ez a bejegyzés már sosem születik meg, tekintve, hogy gyakorlatilag azóta ígérgetem, hogy "majd egyszer" mióta az első Owari no Seraph elemzésem kikerült a blogomra, és nagyjából egy éve a technikai feltételek is adottak a megírásához. Én viszont ültem rajta, átírtam, kitöröltem, azt se tudtam, mit is akarok írni... de végül, nagy nehezen sikerült alkotni valamit, és többek között szerintem az is kiderül az elemzésből, hogy miért volt ennyire bonyolult eset.
     Vagyis ezúttal az Owari no Seraph előzmény regénysorozata, a Catastrophe at sixteen került terítékre "avagy beszélgessünk Rómeóról, Júliáról, és arról, hogy az élet azért nem mindig tündérmese" alcímmel. Jó olvasást kívánok hozzá!
     https://todaywiggin.blogspot.com/2020/09/guren-ichinose-catastrophe-at-sixteen.html

Aria10191

@RavenOFF Lehet, hogy keveredés van :) Jó pihenést!
Reply

RavenOFF

Várjál, akkor lehet keverek valamit, mert azt, amit most leírtál, azt biztosan nem olvastam. Alszom rá egyet, hátha eszembe jut valami használható infó, de tényleg nagyon homályosak az emlékeim, lehet egy teljesen másik ficivel keverem. Köszönöm szépen a linkeket, mindenképp el fogom olvasni, amint időm engedi! :) 
Reply

Aria10191

@RavenOFF Jajj, a Nyomok a hóban, az nem Owaris, hanem Hakuoukis volt - az még fut, harmincegyedik fejezetnél jár, még nagyjából három fejezet van hátra a végéig. *megnyugszik hogy nincs olyan ficje, amiről nem tud*
      A mangával én is kicsit lemaradtam, mert tényleg nem olyan könnyű követni, de tervezem behozni. Bízom benne egyébként, hogy tudok majd valami hosszabbat is írni a világban, ha egyszer odajutok.
      Linkek:
      https://tang-wei.tumblr.com/post/135156652765/ons-guren-ln-masterpost itt elég szépen szerkesztve és lefordítva össze lett szedve a legtöbb fejezet, a negyedik és a hatodik kötet problémás (a hatodikra sajnos alternatívát sem találtam)
      Illetve ez ugyanaz a fordítás wattpadon, csak nem végig, de tartalmaz sokat, ami tumblr-ről eltűnt:
      https://www.wattpad.com/339465617-seraph-of-the-end-ichinose-catastrophe-at-sixteen
      Vannak kifejezések, amiket nem fordított japánról, így idő megszokni, de összességében korrektül olvasható.
Reply

Aria10191

A hétvége őrülete közben sikerült befejeznem egy régóta készülő videót is, ami ezúttal a Shiki c. animesorozatból készült, az egyik főszereplőt, az erősen antihős Ozaki Toshiót helyezi középpontba. Ilyenkor döbbenek rá, hogy elképesztően szeretnék valamit írni ezzel a sztorival is, de Fuyumi Ono egyszerűen túl részletesen írta meg, nincs hová beilleszteni a saját kis gondolataimat...
     https://www.youtube.com/watch?v=3OrwPOtR4do

Aria10191

Bár ez még nagyon csak a kezdeteket jelenti, de megnyitottam azt a masterpostot a blogomon, ahová a továbbiakban a Hakuouki Musical sorozat magyar feliratait töltöm majd. Ez a bejegyzés folyamatosan frissül majd, ahogy haladok a munkával, és tartalmaz néhány oldalt és blogot, ahonnan meg tudjátok szerezni (nagyon szép, magas minőségben) magukat a RAW fájlokat, amelyekre a feliratokat időzítettem. Természetesen, ha új feltöltéssel bővül a masterpost, akkor azért kiteszek egy újabb értesítést ide is. Nagyon jó szórakozást kívánok!
     https://todaywiggin.blogspot.com/2020/09/hakuouki-musical-masterpost.html

Aria10191

Egy kis helyzetjelentés, és pár újdonság, csak hogy ne higgyétek, hogy nem csinálok semmit: 
     Mivel wattpadon nem osztok meg saját novellákat, a közelmúltban a blogomra került fel két írás. Az egyik egy karakterközpontú novella, egyiptomi-beduin kultúra ihletésű fantasy, a címe "A fiú és az írnokfáraó szobra". 
     https://todaywiggin.blogspot.com/2020/08/regi-emlekek-fiu-es-az-irnokfarao.html
     A másik újabb, ez egyébként pályázaton is járt, sőt kiadást is ért meg (a Mesém 10. novelláskötetben), ez egy kissé szürreális, mesés környezetbe bújtatott szatíra, aminek a címe "A vak fiú". Bár nem a wattpadon vannak, más platformon is ugyanolyan lelkesedéssel fogadom, ha véleményt vagy kritikát adtok az írásaimra!
     https://todaywiggin.blogspot.com/2020/08/a-vak-fiu-sajat-iras.html
     Közben azért itt is előkotortam valamit: a Dragon Age fanficjeimet először mindig angolul írom, és az Ao3 profilomon publikálom, viszont már jóideje lefordítatlanul ácsorgott a harmadik, Dragon Age: Inquisition-ön alapuló írásom. Ennek részben az is az oka, hogy nem vagyok vele teljesen elégedett, inkább gyakorlást jelentett a karakterek, és romantikus kapcsolatok írásában, nem annyira kiforrott, mint a másik két novella a világban. 
     https://www.wattpad.com/story/239220310-szabad-vagy
     A héten valószínűleg jön még egy Nyomok a hóban 31. fejezet, egy K: Return of Kings REWRITE harmadik fejezet, illetve a közeljövőben várható egy rövid Clone Wars oneshot @thexstruggles kérésére, és alighanem el fog startolni egy Owari no Seraph two-shot is (ilyen szó létezik? A lényeg, hogy két fejezetes dolog), ami megintcsak társszerzős alkotás lesz.

Aria10191

Noha nem éppen időszerű, de egy kedves barátnőmtől (a K: Return of Kings REWRITE, illetve az Amit a tükörben nem látni...) társszerzőjétől engedélyt kaptam, hogy itt is megosszam azt a novellát, amit karácsonyi ajándékként kapott tőlem. Ez ismét egy K-project fanfic, ami néhány humorosabb karácsonyi történetet mesél el a HOMRA és a SCEPTER 4 háza tájáról... Jó szórakozást kívánok hozzá mindenkinek!
     https://www.wattpad.com/story/239035074-a-kar%C3%A1csonyf%C3%A1k-a-h%C3%B3goly%C3%B3k-%C3%A9s-a-m%C3%A9zeskal%C3%A1csok-esete