Marrying Mr. Tengku ✔

Marrying Mr. Tengku ✔

122K Reads 4.4K Votes 49 Part Story
Miss Tomato By FiqahHrn Completed

NUR  AZWA SYAHIRA seorang perempuan biasa. Hidup dia tak kaya pun. Dia seorang yang periang. Tapi segala-galanya musnah apabila dia bekerja di syarikat sebagai PA Tengku Amsyar Zafri. 

Nur Azwa Syahira menyangka segala kata-kata manis dari Tengku Amsyar Zafri adalah ikhlas dari hatinya. Tapi ia hanya kata-kata kosong. 

"Kau ingat aku kahwin dengan kau sebab aku suka dekat kau. Hahaha. Kau memang bodoh. Aku gunakan kau untuk dapatkan harta Datuk aku. Aku tak pernah cintakan kau. Aku cinta kan Sofiea . Lepas aku dapat jawatan CEO sepenuhnya. Aku akan ceraikan kau. "-Tengku Amsyar Zafri

" Sampai hati awak mempergunakan saya. Ya. Saya bodoh sebab jatuh cinta dengan awak. "-Nur Azwa Syahira. 

Malah, perkahwinan ini ditentang oleh ibu Tengku Amsyar Zafri. Pelbagai dia lakukan supaya anaknya ceraikan Nur Azwa Syahira dan memperisterikan Tengku Irdina Sofiea. 

" Sampai hati Datin buat saya macam ni. Datin takkan tak ada secebis rasa kasihan terhadap saya. Takkan sedikit pun Datin tak boleh terima saya. "-Nur Azwa Syahira 

" Aku takkan sesekali terima kau sebagai menantu aku. Kau tak layak dengan Amsyar .  Sofiea sahaja yang layak jadi menantu aku. "-Datin Nazirah. 

" Saya sedar. Saya tak kaya macam Sofiea  dan saya tak secantik dia. Terima kasih Datin sebab ingatkan kedudukan saya. "- Nur Azwa Syahira. 

Apabila rumah terbina makin kukuh, datang orang ketiga yang mengganggu kebahagiaan yang mulai terbina. 

" Ira, saya sayang awak. Sampai bila-bila. Saya minta maaf atas kebodohan saya tinggalkan awak masa awak susah. "-Tengku Faizz Hakimi. 

" Lepas apa awak dah buat. Awak ingat saya akan maafkan awak. Maaf. Hati saya masih sakit dengan perlakuan awak. "- Nur Azwa Syahira.

Best achievement - 11 in romance
------------------------------------------------------------------------
Cover by Ciklengkuas


Okay.  This is my first try. Segala idea ini memang idea saya. Kalau 'ter' sama mungkin kebetulan sahaja.  Hopefully you all enjoy.

Comments and vote.

nrlafzaa_ nrlafzaa_ Dec 30, 2016
wahhh 😍 dah baca bab 1 , and tak sabar dengan bab seterusnya. okay kenapa ayat aku cliche' hahahaha abaikan.  lol 😂😂