NEW: Tap by Wattpad
FREE Addictive Chat Stories 😍🔥
DOWNLOAD NOW!
Akulah ARYANA

Akulah ARYANA

321K Reads 2K Votes 13 Part Story
Mell Mariann By M_mariann Completed

Akan datang dalam bentuk naskah.



Kata orang derita dan sengsara itu mainan dunia. Tidak namanya manusia andai tidak di duga. Namun deritaku bermula dari saat aku baru mula mengenal erti hidup.
Satu tika, di saat aku belum mengerti apa-apa. Aku fikir ianya satu hukuman atas kesalahanku.
Dia yang sepatutnya melindungiku telah membawa aku ke satu lembah derita.

"Alang.. bangun. Jangan pejam mata. Tengok angah. Ya Allah Ayah! Apa ayah buat ni?? Ayah nak bunuh Alang ka? "- Angah.

Bila aku sudah dewasa. Dia saat aku mula mengenal erti rasa suka. Dia datang menghulur cinta dan bahagia. Aku fikir bahagiaku akan seindah pelangi yang hadir saatnya keringnya hujan. Akan seceria mentari yang menyinari indahnya bumi Tuhan.

"Thanks sayang.. I'll make you the most happiest woman in this world." -Hakim

"Tak.. yana tak buat abang macam tu..tak"- Aryana

"You know babe.. kau ni cantik.. aku mengaku aku tertipu dengan muka kau ni. Aku sakit hati. Tok Awang canang keluarga kau orang baik-baik. Aku terima kau walaupun keluarga kau miskin. Aku tak kisah pun. Tapi apa aku dapat.?" -Hakim

Hingga satu detik. Segalanya berubah. Bahagia yang kuharap bertukar menjadi mimpi ngeri yang tidak berkesudahan. Hingga satu saat. Aku menanam tekad. Aku takkan pernah menyerah kalah. Aku takkan pasrah menanti rebah.

"Abang nak tanya yana. Yana nak berpisah dengan Hakim? Maksud abang.. bercerai?"- Zafril. 

"Arya.. Aryana. izinkan saya menghapus air mata awak. Kahwin dengan saya? "- Aydan.

"maafkan abang Yana.. Abang menyesal. Abang buang permata abang.. Terima abang balik sayang?" -Hakim.

"this is real life sayang. Kau takkan dapat bahagia yang macam kau harap tu. Face it!"- Haryani.

"Kita lari Anna. Kahwin dengan kau pun aku sanggup. Kita lari dari sini. Dari semua. "- Bob.

Cukup! Cukup hingga saat itu aku menyerah pada derita dan sengsara.
Ini hidupku. Aku layak untuk peroleh bahagia. 
Kerana aku tahu..
Akulah... ARYANA.



Love,
M_mariann

mrandmrsnovel mrandmrsnovel Oct 27, 2016
Very2 good job author. Sis dh teruja sgt2 nk bca next chpter
heejabo heejabo Jan 21
Yeah this happens in real life bcs I've had read the same exact confession of how she was a pedophile's victim and was rapped by her closed peoples. Unfortunately. 💦😭😭 May Allah protects us from such abusers!
RatutheQueen RatutheQueen Dec 04, 2016
Knpa bnyk ayat yg berulang ulang lpas tu ada ayat yg tk pnuh..susah sikit nk fokus bacaan.
ciklengkuas ciklengkuas Jan 26
Dah baca dah ni secara silent reader,now I wanna vote :) great story! Mmg drastik habis.
CallMeAmarfi CallMeAmarfi Dec 24, 2016
Ala sedihnyer....2-3 ratus tu kira ciput ke? Dahsyat maintenance mak dia ni.
esSSAArr esSSAArr Nov 28, 2016
Awatnya tak dpt noti ni dulu cehhhhhh xpasal2 hakim yg romantik tu jadi mangsa kecaman ku