Cintaku Bukan Mainan

Cintaku Bukan Mainan

115K Reads 2.4K Votes 24 Part Story
Maggie Alf By Mag_Alf Completed

'Bu maafkan Alisya' rintih Alisya Alana dalam hati. Dia tidak menyangka dia dan Tengku Syah Zafran di tangkap basah di apartment Tengku Syah Zafran ketika dia di suruh oleh Engku Sherry untuk mengemas apartment Tengku Syah Zafran.

"Ayah tak salahkan Alisya, tapi Pak Engku dan Mak Engku nak Alisya bernikah dengan Tengku Zafran. Ayah tak boleh menolak permintaan mereka nak, kerana kamu dan Tengku telah di tangkap basah  oleh JAIS. Untuk menutup aib keluarga mereka dan keluarga kita" ujar Pak Zaki dengan nada rendah.
"Tapi yah Alisya tak buat apa-apa. Bahkan Alisya sendiri tak  tahu Engku Zaf ada dibilik tu." ucap Alisya sambil menangis.

"Pa Ma apa ni? Zaf tak nak lah kahwin dengan dia. Lagipun kami tak buat apa-apa pun. Zaf belum puas nak 'enjoy' lagi. Bagi je lah duit dengan dorang untuk tutuk mulut." ujar Tengku Syah Zafran dengan bengang.
 "Tengku Syah Zafran Bin Tengku Hisyam! Papa dan mama tak ajar kamu kurang ajar macam ni. Senang kamu suruh papa dan mama bagi duit dengan mereka untuk menutup mulut. Kamu ingat siapa yang besarkan kamu selain arwah mak Wan kamu tu. Anak kurang ajar." herdik Engku Hisyam. sambil memegang dadanya yang terasa sakit.
 "Zaf dengar cakap mama papa ni. Ini demi kebaikan Zaf dan Alisya juga. Esok Zaf dan Alisya kena bernikah juga kalau tidak jangan harap papa wasiatkan harta-harta papa dengan Zaf." tegas Tengku Hisyam.

  • annoying
  • cruel
  • hate
  • jealous
  • love
  • romance

No comments listed yet.