Merah

Merah

75K Reads 4.9K Votes 36 Part Story
Ms Fawley By Demelzaaa Completed

"Awak ni..betul ke...vampire?" bisik Lena perlahan.

"Hm." Rem mengangguk, masih lagi tersenyum memandang Lena. "Wanna see it again? My fangs?"  

Laju Lena menggeleng. "Tapi kenapa awak tak terbakar bila terkena matahari?" 

Setahu Lena, walaupun dia bukannya peminat Twillight, Vampire Diaries atau apa-apa yang berkaitan, dia tahu spesis-spesis vampires atau dracula ni takut matahari. Boleh membawa maut, paling kurang pun terbakar.

"Apsal? Kau ingat aku akan mati ke kalau terkena matahari? You are trying to get rid of me, aren't you?" kata Rem, mengecilkan matanya.

Lena tersentak, tapi cepat-cepat dia cover. "Ehhhh, mana ada! hahaha takde lah, saya cuma curious je." kata Lena sambil buat-buat ketawa. Fake sangat!


'Arghh fake-fake pun, better than nothing kan? Tak pasal-pasal mati kat sini pulak. heiii tak paham lah aku! Kenapa Malaysia pun ada vampire ni?!!'


Ini kisah cinta Rem dan Lena.
Kisah si vampire Melayu dan si gadis paranoid.
Kisah mereka sedikit berbeza.

WARNING: Mengandungi sedikit kata-kata yang tak elok. Sikit je la. aduhai.

  • bahasamelayu
  • college
  • fantasy
  • fiction
  • romance
  • vampire
  • vampiremelayu
ghoulfruio ghoulfruio Dec 24, 2016
Cerita ni best dan lawak.Banyak benda lawak.Cerita ini best walaupun hanya permulaan.
IndahSarma IndahSarma Oct 20, 2016
Bahasa nya aku suka karna itu tidak masuk dalam fikiran ku dan harus meloding dulu tapi bagus juga dengan bahasa seperti ini jadi orang bisa teliti baca nya biar lebih pinter
                              Semangat kk