NEW: Introducing Tap. Addictive chat stories for your 📲 Now in 10 languages
DOWNLOAD NOW!
Merah

Merah

32.4K Reads 1.7K Votes 36 Part Story
DZ By Demelzaaa Completed

'Ish, dia lagi!' Lena menggulungkan matanya ke atas.

"Nak ke mana Cik Leha? Eh, Leha ke? Eh, Lena rasanya. Lena kan?" kata Rem sambil ketawa sinis.

"Ingat lawak ke?" balas Lena, meluat.

Rem memberhentikan ketawanya. "Alah, nak bergurau pun tak boleh ke, Cik Lena?"

Lena memasamkan mukanya. Terbantut misinya untuk menghapuskan Rem di dalam memorinya.

Melihat Lena yang membisukan diri, Rem kembali bertanya, "Kau nak ke mana? Dengan beg bagasi tu?" 

"it's none of your business." Balas Lena, dingin.

"It is. It is my business. Kau nak ke mana? Aku boleh tumpangkan. You see, sharing car, prevent the pollution, saving the Earth, bukan kah semua tu sebahagian daripada tugas warganegara yang prihatin?" kata Rem.



Ini kisah cinta Rem dan Lena.
Kisah si vampire Melayu dan si gadis paranoid.
Kisah mereka sedikit berbeza.

WARNING: Mengandungi sedikit kata-kata yang tak elok. Sikit je la.

ghoulfruio ghoulfruio Dec 24, 2016
Cerita ni best dan lawak.Banyak benda lawak.Cerita ini best walaupun hanya permulaan.
IndahSarma IndahSarma Oct 20, 2016
Bahasa nya aku suka karna itu tidak masuk dalam fikiran ku dan harus meloding dulu tapi bagus juga dengan bahasa seperti ini jadi orang bisa teliti baca nya biar lebih pinter
                              Semangat kk