Encik Kobis Dari Marikh (Private)

Encik Kobis Dari Marikh (Private)

65.4K Reads 7.4K Votes 11 Part Story
لي By broleecomel Updated Jul 23

"Why do you love me when you know that i'm not real?"

Anies gadis biasa-biasa dengan muka kusam dan ketiak hitam dan punyai cita-cita menjadi seorang novelis terkenal. 

Puas sudah dia bertungkus lumus menaip novel pagi petang siang malam dan akhirnya novelnya dikritik teruk oleh orang lain sehingga dia buat keputusan untuk bakar novel itu terus! 

Tiba-tiba suatu hari,punya la  terkejut si Anies apabila bangun pagi  ketiak dia jadi putih,wajah dia flawless bak kulit telur.Dan saat itu la Anies menyedari bahawa dia telah menjadi watak dalam novelnya iaitu Tengku Anies Sofea!Dia masuk dalam dunia novel yang dia tulis? Mana mungkin! Hampir setiap jalan cerita itu menjadi kenyataan pada awalnya sehinggalah tiba-tiba setiap benda sudah tidak boleh didgua. 

Dia harus hidup bersama Ikmal,lelaki senget dan pervert. 

Apa yang bakal terjadi? Adakah Anies selamanya tersangkut di dalam dunia novel itu? Atau akan ada jalan pulang?

"I love you even if you are just a dream"


Ha baca la geng,in sha Allah sedap membacanya bak sedapnya mengorek telinga.

Follow to read the remaining chaps :)

Copyright:Adli Brolee
Start:October 2016

Barangsiapa meniru atau mengambil apa apa idea dari cerita ini tanpa sebarang pemberitahuan kepada saya,maka saya harap hidup beliau di dunia dan di akhirat tidak tenang sama sekali. Atau mungkin anda akan menjadi seekor mermaid,tapi versi dugong,gemuk dan hodoh.

yogibear74 yogibear74 Apr 11
Ok nak try baca .lgi pun dah tngk cerita W tu.nak tngk sana ke x😁
Kini koi dah pening.. Nak pnggil."sis" ke "bro"... 😥 
                              
                              Haiyaaa ini mcm maa.. I pnggil u...
                              
                              "Syg" je laa..😕 
                              
                              Mohon sedia baldi😬
Alhamdulillah , semua citer brolee memang best 😂 teruskan ya 👏🏻
Aik ? Author ni laki ke perempuan ? Hahah sumpah keliru giler 😂
nanadd___ nanadd___ Dec 20, 2016
Lekk ahh,aq yg prnah tngok W pun x tpikir ini sbijik mcm W😂 celah mananya yg W,ini original kobis ahh😂😂 ok tbh,ini agak awkward since slama ni sy slalu mention awk 'sis' 😂
kaekaizer kaekaizer Dec 20, 2016
Aok jgn risau deh, koi tkkn khianati cinta kita ihiks 😘. Biaq pi deme nk kata apa, aok teruskan ja penulisan aok *wink* ;) 😂