Diandra Advilent: A True Self Of Princess Diandra✔

Diandra Advilent: A True Self Of Princess Diandra✔

219K Reads 12.3K Votes 107 Part Story
AyinaAyiqin By AyinQin_ Completed

Diandra Advilent adalah seorang gadis yang telah kematian ayahnya sejak berumur 17 tahun. Ibunya pula langsung tidak pernah dia kenali sepanjang dia hidup. Apabila ditanya tentang ibunya, ayahnya langsung menukar topik. Hidupnya hanya seorang diri sahaja sehingga satu masa dia bertemu dengan Aleena Fannedella yang datang menolongnya daripada serangan Demon Ammande iaitu keturunan rasaksa yang tersesat ke dunia manusia kerana Pintu Averra telah rosak.

Aleena Fannedella adalah gadis yang datang dari dunia aneh yang bernama Stellantra World. Aleena ditugaskan untuk membunuh semua Demon Ammande yang masuk ke dunia manusia sementara Pintu Averra dibaiki. Alenna amat terkejut apabila berjumpa Diandra yang dapat melihatnya sedangkan manusia sememangnya tidak berkebolehan melihat keturunannya. Dan disebabkan itu, Alenna yakin yang Diandra bukan manusia sebarangan dan dia membawa Diandra ke dunianya iaitu Stellantra World walaupun secara dipaksa.

Apakah rahsia yang disembunyikan? Siapa sebenarnya Diandra Advilent?

Kehadiran suara wanita di minda Diandra membuatkan Diandra makin mengenali dirinya yang bukanlah manusia biasa. Dan tiba harinya, wanita yang sering hadir dalam minda Diandra muncul memberi misi mencari sejenis penawar sumpahan di Hutan Orkida.

Dan di sana, mulalah pengembaraan Diandra dan rakan rakannya. Disebabkan satu misi, semuanya berubah.

Adakah mereka berjaya menyelesaikan misi? Apakah rahsia yang terbongkar? Siapa diri Diandra sebenarnya jika dia bukan seorang manusia?

  • aleenafannedella
  • diandraadvilent
  • fantasi
  • fantasy
  • harryalitorledomen
  • raykaladiyan
  • rezzafannedella
  • romantik
jungkookie86 jungkookie86 Nov 12, 2016
Erm author copy paste novel  SYLVANIA AN ATHERLAND WOLRD kan? Kan kan kan???
blackmoonars blackmoonars Nov 16, 2016
Permulaan cerita copy an ethereal world ka ni? Cara bertemu dgn aleena sama, kena serang demon, kena berlawan dulu baru dpt masuk sekolah(ethereal world panggil academy) familiar pulak naga. First cerita ja la sama. Pertengahan dgn ending harap admin x buat sama dgn an ethereal world
Minzs105 Minzs105 Sep 05, 2016
Cite dia hampir srupa ngn sylvania....tpi Ada jgalh beza... n best jga