Mafia Di Hati ✔ #Wattys2017

Mafia Di Hati ✔ #Wattys2017

301K Reads 13.8K Votes 33 Part Story
Merah Jambu By Yourmerahjambu Completed

Kisah bermula apabila Arianna diculik oleh sekumpulan mafia tanpa dia ketahui sebabnya. Gadis bermata hijau itu mencuba sedaya upaya untuk melepaskan diri namun semua caranya menemui jalan buntu kerana sang penculik bukanlah mafia sembarangan. Keith Dixon, raja dunia gelap itu bukan sahaja bijak malah disegani oleh beberapa kumpulan mafia lain. Bagi Arianna itu bukan penghalang untuknya. Dia tidak betah terkurung di rumah agam milik lelaki itu. Setiap kali bersua muka dengan lelaki itu ada sahaja yang digaduhkan. Arianna hairan kerana sudah beberapa hari dikurung namun dia masih tidak tahu kenapa dia diculik malah dia dilayan dengan baik oleh pengikut setia Keith Dixon iaitu Black dan Kaido. Pertengkaran demi pertengkaran terjadi diantara mereka sehingga akhirnya Keith Dixon terpaksa membuka sebuah rahsia tentang sejarah keluarga Arianna yang gadis itu tidak pernah ketahui. Arianna dalam bahaya namun dia harus menamatkan semua itu. Dia tiada pilihan lain selain mempercayai Keith Dixon.

  • action
  • bahasamelayu
  • completed
  • couplefight
  • komediaksi
  • komediromantik
  • love
  • mafia
  • mafiacouple
  • novelmelayu
  • wattys2017
You have ma name on hahahha tengok fairytale juga author ni hahaha
Airah_056 Airah_056 Oct 14
Nice pic awk pilih saya suka ...tapi kan kalau boleh gambar lelaki hero tu tukar sebab macam tk kena jer watak tu gan dia ..itu pendapat saya jer erk
Maaf kalau tanya. Tapi Ariana dan yang lain kecuali Raisha tu islam ke
CikEima CikEima Oct 26, 2016
Actually sis tertanya2 org dalam gamba ni betul2 kerdil atau x yer.