SUMPAHAN MATA MERAH

SUMPAHAN MATA MERAH

60.4K Reads 6.9K Votes 93 Part Story
saptember By saptember Updated Sep 10

Sila baca Sumpahan Coklat terlebih dahulu. 
Ini merupakan kesinambungan kisah pahit manis Sumpahan Coklat.

❇

Memiliki mata yang bewarna merah adalah lambang kegelapan.

Fernand dipenjarakan atas kesalahannya. Kesalahan yang langsung tidak pernah dikesali.

Setelah sekian lama meringkuk di dalam penjara bawah tanah, Fernand akhirnya dibebaskan.

"Pergilah jumpa insan yang tuan rindukan."

Fernand akur. Ya, dia perlu jumpa dengan wanita itu. Wanita yang amat dicintainya.

"Eh, aku lupalah... " Fernand menggaru kepalanya yang tidak gatal.

"Marira dah matilah." Dahinya ditepuk! "Apalah! Aku sendiri yang bunuh dia, aku yang lupa." 

Fernand menggeleng-gelengkan kepalanya. 

"Apalaaah.."

Kisah suatu ketika dahulu adalah kisah yang memedihkan.

Dendam suatu ketika dahulu diungkit.

Rohnya akan dibangkitnya.

Kisah sumpahan yang melibatkan hati yang menderita akan didedahkan.

Hidupnya bagaikan telah disumpah. 

Sumpahan yang menyesakkan hati dengan kekesalan yang tidak akan berakhir.

Tiada apa yang indah dengan hidupnya.

Namun, adakah dipengakhiran hayatnya keindahan itu mampu dirasainya.

sosialism sosialism Sep 07
Alaaaa terlambat. Apa apa pun, semoga panjang umur dan dilimpahi rezeki yang berterusan!
farz_shine2 farz_shine2 Sep 13, 2016
Happy Birthday, sis!🎂🍰🎁🎈🎉
                              Walaupun dah terlambat😢 still nak ucap jugak.😜
IzzahShahrin IzzahShahrin Sep 12, 2016
Happy birthday saya dah lepas..awak tak bagi hadiah atau wish pon!!😣
                              Birthday saya 9.9.????
percy-ice percy-ice Sep 13, 2016
eh, hahaha..btw Happy Birthday author🎉🎉🎉 semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki
YaYa_NaNa99 YaYa_NaNa99 Oct 25, 2016
Hye saptember .. ingt lgy x fans story awk niy ? Hope awk slalu update cite niyh ..
Aisyhahh Aisyhahh Sep 12, 2016
Happy birthday....🎉...dah tua dah Saptember..yey..haha😂