"röHEJESÍRÁS"

"röHEJESÍRÁS"

10.4K Reads 1.4K Votes 11 Part Story
bbea21 By bbea21 Updated Dec 18, 2016

Ahogy olvasgattam a különböző sztorikat a wattpaden, észrevettem, hogy azoknak úgy 80%-ában meglehetősen sok a helyesírási hiba. Ne értsetek félre, senkit sem akarok ezzel bántani, épp ellenkezőleg. Segíteni szeretnék.
Ebben a ,,könyvben" felsorolom Nektek a leggyakoribb hibákat típusonként csoportosítva, igyekezve érthetően leírni a szabályok miértjét, és adni néhány tippet. Ezen kívül néhány tartalmi hibára is rávilágítok majd, ha eljutok odáig, és remélem, Ti is megértitek miért meresztem néha a szemeimet egyes sztorik esetén.

Nem vagyok magyartanár, tehát bármi hibát észleltek, szóljatok, senki sem tökéletes ;)

A példákat csak úgy, random írom az alapján, ami megmaradt a fejemben, bárminemű felfedezhető hasonlóság esetén szóljatok, mert nem az a célom, hogy bárki sértésnek vegye.

COPYRIGHT!!!!

Nyomorult Nyomorult Jun 16
KÖSZÖNÖM!! Látatlanban is szeretlek❤😂 annyi, hogy nem írnád bele az összes igekötőt? Tudom régi, de hátha valakinek jól jön😇
stalikbae stalikbae Jul 06, 2016
Remélem ezt a bejegyzést többen is megnézik... Főleg azok, akikre ráférne...
KatyySwartz KatyySwartz Jul 05, 2016
De jó, hogy van valaki más is, akit zavarnak a helyesírási hibák! *-* Az igekötőknél az utolsó esetnél valószínűleg én is többször tévedek, legalább felhívtad rá a figyelmemet, ezt külön köszönöm. Remélem minél többen el fogják olvasni! :)
Dragonring02 Dragonring02 Jul 25, 2016
Kötözködni.... Tudtommal ezt így írják helyesen, de amúgy tényleg remek ötlet ez az egész :D
               Én se vagyok a legpengébb helyesírásból, és ráadásul általában este írok, tehát még inkább elõfordulhatnak hibák, de újra olvasásnál igyekszem javítani ezeket :)
DaiMika DaiMika Aug 05, 2016
Itt a "megszeretném osztani" dolognál nem csak az van, hogy külön kell írni, hanem úgy a helyes, hogy "szeretném megosztani". A "szertném" nem nagyon szokott bemászni középre. (TUDOM, hogy félreérthető volt)
Mithrel Mithrel Jul 06, 2016
De jó, hogy valaki olyan mondja ezt, aki nem ugyan ezen a szinten van :) Azoktól annyira a falra tudok mászni >_< Remek ötlet ez a könyvecske ;)