Seindah Maharku

Seindah Maharku

88K Reads 1.3K Votes 18 Part Story
Misz Haifa By MiszHaifa8 Updated Nov 16, 2018

***Sinopsis***

Sangka Ain sejarah tak mungkin berulang namun takdir lebih dulu mengatur sesuatu untuk dia.Sangkanya dia sudah tidak berjodoh dengan lelaki itu.
Kerana desakan keluarga dia menerima pinangan pilihan ibunya. Andai itu yang mampu buat ibu tersenyum gembira, dia rela.

Yang tidak terduga lelaki itu adalah lelaki yang sama yang telah mencoret warna kelam dalam kanvas putih semasa remajanya. Lelaki yang disangka sudah hilang ditelan bumi rupanya sudah menjadi lelaki terpanting dalam ikatan yang dimeterai.

"Ain...saya akan tunggu sampai jantung awak hanya bergedup bila saya ada. Percaya yang saya mampu jaga awak. Jangan cuba menolak yang awak memang sayangkan saya.~Zarul Azhar


"Bila awak ada kenapa detak jantung saya tidak menentu. Kenapa tak terus hilang je. Biarkan jantung saya berdegup dengan tenang.~ Ain

Dalam mencuba untuk menolak kehadiran lelaki itu dia dihadapankan dengan reality yang lebih pahit untuk dihadam. Benarkah Zarul juga mangsa seperti dia?

Mampu kah dia menerima kehadiran Zarul sebagai suami bila sejarah lama itu seolah -olah ingatan yang tak mampu dipadam dari kotak ingatannya.

Hati yang sudah diajar membenci. 
Bisakah benci bertukar sayang. 
Bisakah masa merawat luka dihati 
Bisakah sayang merawat hati yang sudah mati.

  • ain
  • romance
  • twinnies
  • zarul