Kahwin Express

Kahwin Express

175K Reads 9.5K Votes 50 Part Story
whitequeen♥ By _raisyalisa Updated 5 days ago

Hidup Airil Mikael berubah 360° apabila bakal isterinya tidak hadir pada hari bahagia mereka.
  
  "Mama akan pilih perempuan lain gantikan tempat Hana"
  
  Dengan ketidakrelaan hati,dia menerima Aniq Maisara yang baginya stranger sebagai isteri ganti.Aniq yang ketika itu baru menjejakkan kaki ke Malaysia terpaksa setuju demi nama baik keluarga Untie Ratna yang merangkap kawan Ibunya.
  
  "Umur kau berapa?"
  
  "24"
  
  Dia tergelak.Aik?Ada ke aku buat lawak?Tak kan.
  
  "I can't believe.Pendek macam ni 24?"
  
  Aku pandang dia geram.
 
  "Betul lah.Am I too babyface?"
  
  Dia ketawa lagi kuat.Mental lah laki ni.
  
  "Its not about your face dear.Look.You're just in my chest when I'm next to you"
  
  Dia mengukur ketinggian aku dengan badannya.Aku akui yang aku memang agak terbantut.Ni sebab aku tak suka kalsium lah masa kecik-kecik dulu.Menyesal tak dengar cakap Ibu.
  
  "Mana ada lah.Awak tu yang terlebih tinggi macam tiang elektrik"
  
  Betul.Tengok dia macam tengok bulan.Tinggi sangat  mengalahkan tiang elektrik.
  
  Kebahagian tak kan kekal selamanya,
  
  "Jangan dekat"
  
  "Setapak awak melangkah dari rumah saya,saya tak kan teragak ceraikan awak Aniq"
  
  "Puas hati awak kan?Puas tengok saya terluka macam ni?Memang ni kan yang awak nak?Saya ingat awak dah lupakan dia,tapi tekaan saya salah.Saya dah penat dengan semua ni.Kalau awak sayang sangat dia...lepaskan saya"
  
  Terkedu,terkesima,terperanjat
  
  Semua jadi satu ; luka
  
  Masing-masing punya perasaan,
  Tapi ego melebihi batasan.


  
  
  
  add to library ♥ do vote and comment
  
  
  
  
  × warning ×
  ada part -18 sikit,so jangan memandai baca kalau under ^
  × warning ×
  
  
  start:5/6/2016

TheRoseYong TheRoseYong Jun 20
Japjap kan dah nikah, waktu akad nikah tu kena sebut nama tak kan tak tau nama isteri