Pengawal Hati Encik Tengku

Pengawal Hati Encik Tengku

260K Reads 1.2K Votes 7 Part Story
toni By fxxthl Updated 3 days ago

Pertemuan di antara Tengku Mikael dan Durriyatul Umairah telah menyemai satu perasaan cinta yang sangat sukar ditafsir. Sikap Durriyatul Umairah yang keras kepala sering menduga ego Tengku Mikael. Walau sekeras mana hati seorang lelaki, dia pasti akan cair apabila disimbah dengan perasaan cinta yang suci. Walau bagaimanapun, Tengku Mikael mempunyai rancangan yang tersendiri untuk membuatkan Durriyatul Umairah jatuh padanya. Benarlah kata orang, ego lelaki mampu menghancurkan segalanya.

"Boleh tak kau pakai something yang agak menarik sikit. Sexy is better for you. Sakit mata aku kalau hari-hari menghadap kau begini. Kalau boleh aku nak kau free hair. Baru sedap mata memandang." - Tengku Umar Mikael

Sungguh tidak masuk akal permintaan Tengku Mikael. Akhirnya penampar Durriyatul Umairah hinggap pada pipi Tengku Mikael. Ego lelaki itu makin tercabar apabila belum ada lagi perempuan yang berani menamparnya begitu. Akhirnya Tengku Mikael mengatur satu rancangan untuk memerangkap Durriyatul Umairah. Tapi siapa sangka, rancangan itu akan memakan diri Tengku Mikael juga apabila dia jatuh cinta pada Durriyatul Umairah.

"Maaf Tengku. Saya tak dapat ikut kemahuan Tengku. Permintaan Tengku untuk menyuruh saya dedahkan aurat saya sangat tidak masuk akal. Lagipun bukan Tengku yang akan menanggung dosa saya kelak. Jika beginilah sikap Tengku, saya perlu meletakkan jawatan." -Durriyatul Umairah

📝Update : Random

🔒Start : 12/12/2017
🔓End   : 

🏆#WattysAward2016 : Hidden Gems / Permata Yang Tersembunyi

Tajuk Lama : M I K A E L
Tajuk Baharu : Pengawal Hati Encik Tengku

  • fanfic
  • hiddengems
  • mikael
  • nadechkugimiya
  • permatayangtersembunyi
  • splitpersonalities
  • sunnysuwanmethanon
  • wattys2016
hanyslays hanyslays Oct 08, 2016
lol tak logik + childish gila cara mamat ni berfikir. tampar pun dah kena sampai kahwin bagai. macam mana leh jadi CEO lol
laila741123 laila741123 Nov 21, 2016
Ada je mamat mcm ni... xde yg mustahil dlm dunia ni especially bila dunia nk akhir zaman😂😂😂