Bukan Salah Jodoh !

Bukan Salah Jodoh !

5.5K Reads 349 Votes 45 Part Story
☆ASha MiSha★ By AShaMiSha Updated 2 hours ago

JODOH, rezeki dan kematian adalah perkara misteri. Kadang kita cari yang jauh, boleh jadi jodoh kita adalah jiran kita sendiri.

Cinta antara Tengku Raisya Adania dan Syed Muhammad Arsyad Danish mula berputik sejak di bangku sekolah lagi.Tetapi sayangnya mereka tidak pernah meluahkan.Hanya perlakuan yang mengambarkan perasaan mereka.

Di akhir zaman persekolahan,timbul konflik diantara Raisya dan Arsyad.Mereka mula berjauhan dan tidak bertegur sapa.Keputusan Raisya ke luar negara menyebabkan jarak diantara mereka semakin menjauh.

Arsyad mula kerungsingan apabila ditinggalkan Raisya.Tambahan pula dia tidak tahu kemana perginya Si Dia.

Saat mereka dipertemukan semula,bahagia mula berputik.Sayangnya tidak bertahan lama kerana munculnya orang yang meragut segala kebahagiaan itu.

Syarifah Marsha Ayunisha muncul untuk mendapatkan kembali cinta Arsyad yang telah dia sia-siakan dahulunya.Manakala Syed Muhammad Amsyar Danial iaitu sepupu Arsyad sendiri mula menaruh hati terhadap Raisya.

Perkahwinan yang dulunya dipersetujui Raisya dan Arsyad kini hanya menjadi kebahagiaan kepada Arsyad sahaja kerana Raisya mula meragui kejujuran Arsyad.

"Bukti cinta sejati adalah melalui kepercayaan dan kejujuran. Bahagialah orang yang memperoleh kedua-duanya" - Raisya

"Tiada seorang pun yang sempurna di dunia ini. Bohong jika ada orang yang mengaku dia insan yang sempurna daripada segala sudut" - Arsyad

Apakah kesudahannya?Akankah perkahwinan mereka bertahan lama?❤❤❤❤❤❤Sinopsis baru diperbaharui.
Sorry

No comments listed yet.