Mikasya ✔

Mikasya ✔

400K Reads 25.8K Votes 102 Part Story
kentangfabb 🐹 By shibae_ Updated Jul 15

Mikasya, dua gabungan nama antara dirinya dan lelaki itu. Meskipun hidupnya dilandai persis ribut dan taufan, namun hatinya tetap utuh memegang nama lelaki itu setelah mereka diikatkan dengan ikatan yang sah.


Namun, semuanya taklah seindah yang disangkakan..



"Mika.. Adakah ini permainan cinta dan dendam awak?"

_________

 


"Mika! Apa yang kau buat ni sial?! Engkau tak kesian dengan budak tuh ke hah?"tanyanya seraya menarik kembali kolar mika ini.


Kolar bajunya digenggam oleh lelaki ini.

"Dendam tetap dendam! Eh engkau kena ingat siapa dia tuh! Kalau bukan sebab abang dia, aku tak akan hilang perempuan aku lah sial!"


****


"Mika.. Awak tak sengaja kan?.. Awak buat tu sebab awak tertekan kan?"aku mengusap perlahan pipinya.

Nafas dihela.


"Berapa kali aku kata jangan keluar dari rumah nih! Tapi apa yang buat hah perempuan? Kau kata dengan aku! Apa yang engkau buat dekat luar sana? CAKAPLAH BODOH!"ujarnya seraya menarik rambutku..


****

Jalan hidupnya tidak mudah yang seperti disangka. Berbagai rintangan yang harus gadis ini tempuhi usai sahaja dibuang keluarga. Tanpa dia tahu, dan tanpa sebab yang kukuh, dia diperlakukan begitu. Menjadi pasangan kepada lelaki yang membencinya merupakan satu titik ketakutan pada dia.

Tapi sayang.. Cinta ini hadir tanpa diudang. Cinta yang datang dan akhirnya terpaksa dikuburkan tanpa rela. Dipermalukan di hadapan orang membuatkan dia betul betul kecewa.


"Qisya! Sya bangun sya! Tolong jangan buat angah macam ni! Bangun sya!"


"Ti.. Titipkan.. Rindu sya.. Pada suami sya.. Sya sayang dia dunia akhirat.."


"Qisya!!"


****

Cinta qisya humaira hanya buat arash mikael seorang. Adakah ia bakal terbukti?








Kesedihan dan penderitaan hidup. Kekejam dan keganasan. Kisah cinta yang menyedihkan. Itu gendre utama di dalam cerita ini.. Tabahkan hati awak untuk membacanya kerana ia merupakan cerita yang paling membosankan pada permulaannya :) disarankan skip beberapa bab pada awalnya kerana ianya amatlah membosankan :))

arasfy arasfy Apr 03
Mak kandung bole buang anak sendiri srs Ah?  Dh 9 buln kandungkan apakah ini?  Nmpk sngt syaiton byak sngt tuh
arasfy arasfy Apr 03
I mmean kt rumh die hehe jgn slh phm authorr...cite niih bestt
chocomilky- chocomilky- May 26
hi, saya ada buat story horror. so, kalau nak baca tekan profile saya :)
akamaamnan akamaamnan Apr 02
bagi saye..permulaan nyer wat saye rase x saba2 nk bace smbungan nyer..
were_perfect_two were_perfect_two May 31, 2016
Alaaaa..knp xsama ngn sebelum ni T^T yg dlu always buat sy terjerit teruja :v tpi xpe..sye try keep read okay^^
QieyyRaisyah9 QieyyRaisyah9 Jun 22, 2016
Dulu ibu dengan Abang Mal dia baik. Asal sekarang kejam gegila? ㅠ_ㅠ