MIKASYA✔

MIKASYA✔

577K Reads 35.8K Votes 102 Part Story
S H I B A E 👑 By -akakshi Updated Jul 15, 2017

[ Pemenang BestiesAward 2017 dalam THE DRAMA QUEEN ]


Mikasya.
Gabungan nama daripada seorang hero dan heroin. Kata orang, cinta pertama adalah satu perkara yang menggembirakan. Meninggalkan pelbagai memori dan kenangan. Tapi sayang, cinta turut menjadi permulaan kepada sebuah luka yang sangat mendalam.


[ Qisya ]
Gadis yang hidup atas tuduhan penyebab angahnya, Adam, terbunuh. Dia yang diputuskan oleh kekasih lamanya kini mendiamkan diri. Hidupnya bukan mudah semudah heroin dalam jalan cerita novel yang lain. Dia dikejar oleh seorang antagonis lelaki, dan juga kekasih lamanya, khai atas satu salah faham yang berlaku. Dalam pada masa yang sama, pertemuan antara dia dan hero di dalam cerita ini telah mengubah hidupnya menjadi mimpi ngeri. Semuanya terjadi atas ulah kakaknya, Qistina yang sanggup menjualnya dalam senyap senyap.


[ Arash Mikael ]
Seorang lelaki yang panas baran. Di sebalik wajah yang kacak, tertera satu sisi gelap yang boleh menghapuskan sisi baiknya. Dia hidup atas dendam kepada rakannya sendiri, Adam, atas kejadian yang menimpa pada kekasihnya, Ariana Adira. Abang tidak dapat, maka adiknya yang dicari. Asalnya mahu menjerat heroin dalam cerita ini, namun persaingan antara dia dan khai, telah membuatkan hero dan heroin terjebak dalam sebuah mahligai rumah tangga. Bibirnya mula mengukir senyuman. Heroin menjadi miliknya, maka hati dan seluruh kehidupan gadis itu bakal mudah dihancurkan dengan sekelip mata.


[ Ariana Adira ]
Watak antagonis dalam kisah ini. Gadis yang muncul dalam hidup hero dan heroin. Gadis yang mempunyai pelbagai muslihat bagi mendapat Arash Mikael. Gadis yang menjadi punca keruntuhan rumah tangga antara hero dan heroin.


Kegembiraan dan kebebasan yang ada dalam diri seorang remaja, kini bukan menjadi pada dirinya. Seawal usia yang mentah, dia diuji dengan dugaan yang  benar melangkaui jangkaannya.



"Ya Allah, berilah aku kekuatan di saat aku rebah. Ya Allah, berilah cahaya penyuluh di saat kegelapan menyelubungi aku."

  • badboy
  • besties2017
  • buli
  • cinta
  • dendam
  • irihati
  • kehidupan
  • kejam
  • khai
  • luka
  • mika
  • mystery
  • qisya
  • random
  • romance
  • sakit
  • sekolah
  • tina
  • wattbc
  • wattys2017
qweenrare qweenrare Apr 03, 2017
Mak kandung bole buang anak sendiri srs Ah?  Dh 9 buln kandungkan apakah ini?  Nmpk sngt syaiton byak sngt tuh
qweenrare qweenrare Apr 03, 2017
I mmean kt rumh die hehe jgn slh phm authorr...cite niih bestt
user62141592 user62141592 Aug 22, 2017
Kesian Qisya Humairah.. Benci btul ngn Arash Mikael ngn Khai.. Dua² jantan keparat.. Sanggup seksa gdis yg x brsalah.. 😡😡😡
retrosies- retrosies- May 26, 2017
hi, saya ada buat story horror. so, kalau nak baca tekan profile saya :)
akmaamnan akmaamnan Apr 02, 2017
bagi saye..permulaan nyer wat saye rase x saba2 nk bace smbungan nyer..
Hazimuddin_143 Hazimuddin_143 Dec 13, 2017
Assalamualaikum author, reader nak tanya cerita MINE BADBOY HIS BLACK SOUL dah tak ada ke? Cerita tu bestlah...tolonglah publish ^-^