NEW: Introducing Tap. Addictive chat stories for your 📲 Now in 10 languages
DOWNLOAD NOW!
The Piano

The Piano

77.3K Reads 3.8K Votes 46 Part Story
Danny Wisy By danieldarwisy Updated Dec 25, 2016

Selepas kematian Rayyan, Adam cuba menguatkan semangatnya semula. Kini selepas 8 tahun, dia berkhidmat sebagai guru Bahasa Inggeris dan Muzik di sebuah sekolah menengah di Kuala Lumpur. Dia juga kini mempunyai sebuah band sendiri iaitu Voice of Love. 

Rakan bandnya sendiri iaitu Lana jatuh cinta kepadanya dalam diam walaupun mengetahui isi hati Adam. Di sekolahnya, Cikgu Dewi Rini Mariana turut menaruh perasaannya kepada Adam dalam senyap. Tapi hati Adam hanya tertarik kepada seorang anak muridnya yang juga adik Dewi iaitu Dewa Rezza Muazzin. 

Muncul pula seorang peminat Adam iaitu Aiman Nurayyan yang mempunyai rupa paras sebiji geman macam Rayyan. Hati Adam juga cuba menolak kemungkinan dia sukakan remaja itu. 

Dia pernah terluka. Dia pernah kecewa. Adakah kini gilirannya meluka dan mengecewakan? Hanya dentingan piano yang boleh menjawab semua itu...

AmienIsmail AmienIsmail Jul 15
170 kau cakap tak tinggi..kalau lelaki aku setuju lah kalau pompuan aki rasa dah dapat ketinggian ideal tu
Best! Tapi honestly broken english agak annoying bila baca 😵. I could proof read for you if you want
verynani verynani May 13, 2016
Sorry but sitting in front of your laptop all the time doesn't mean you're a douchebag.
TengkuSyahir TengkuSyahir Sep 23, 2016
Aku dh bnyak vote n komen bro@danieldarwisy . Siap buat ko muak nanti bhahaha
lqkui12 lqkui12 Mar 01
Cite ni best dan nampaknya ada kaitan dengan saya kowt ahahaha
faminmin faminmin May 08, 2016
Tak sangka yang diri ini berpotensi menjadi seorang jururawat. Btw, kipidap!