SCHOOLMATE

SCHOOLMATE

79.9K Reads 4.3K Votes 32 Part Story
violetblithe By violetblithe Completed

Aku Farhana. Biasa biasa je tak cantik tak jugak hodoh. Aku budak baru. Dekat sana aku ada kawan baru yang gila2 tapi takdela gila sangat. Dia orang yang mula-mula tegur aku. Siap bahasakan diri aku kau lagi dengan aku. Bukan setakat dapat kawan baru, musuh baru pun aku dapat. Aku pun tak tahu apa yang tak kena dengan dia. Selalu je tak puas hati dengan aku. Nama dia Melly.

Dan tipula kalau aku kata kat sekolah baru tu takde yang kacak. Ada. Nama dia Zulkifli. Orang panggil dia Zul. Muka dia iras-iras Syarul Ridzwan gitu. Dialah paling perfect yang pernah aku jumpa. Kacak, baik, caring dan semua yang baik dia ada. Dia jugak ketua pengawas dalam erti kata lain ketua pelajar. Dia jugak menambat hatiku. Ceh, gedik.

Aku dapat info baru dari kawan aku. Tipu besarla kalau aku kata bebudak sekolah semuanya baik. Aku dapat tahu yang sekolah ni ada samseng yang paling teruk moral dia. Budak sekolah tu panggil dia Devil Of The Earth. Terukkan bunyi dia. Semua budak sekolah takut dengan dia. Tiada siapa yang berani dekat termasukla aku.

Tapi....

tiba-tiba aku kena jadi kuli dia. Apa aku nak buat? Aku takut. Ibu tolong orang. Huwaaa.

  • bahasamelayu
  • biasaje
  • budakremaja
  • random
  • remaja
  • school

No comments listed yet.