Hipotesis Cinta

Hipotesis Cinta

25.1K Reads 2.7K Votes 35 Part Story
pluto By greenypluto Updated Nov 30

Dalam bercinta ni, ada tiga variable :

1)Manipulated variable - apa yang berbeza?
2)Responding variable - apa yang kau cari?
3)Constant variable - apa yang sama?

Konklusi cinta berdasarkan hipotesis. Jadi, apa hipotesis kau?

Sinopsis :

Alien sesat. Chipsmore expired. Macam-macam gelaran Hanna beri khas untuk lelaki itu.
Mana taknya-- selalu muncul tiba-tiba aje.
Ada kuasa teleport ke apa?
Tapi... dia selalu ada setiap kali Hanna memerlukan. Pelik, memang pelik.

"Actually, aku ni sweet orangnya."
"Yelah tu..."
"Tapi aku sweet dengan sorang tu aje."
"Jangan dengan aku ah sudah. Tak pasal-pasal gigi aku dapat kaviti."
 
Shareez Haikal.
Sangat perahsia orangnya. Misteri.
Makin berminat Hanna ingin gali asal-usul dan riwayat hidup Shareez.
Sehingga suatu hari... dia lenyap. Hanna terasa hidupnya kosong, sunyi.
Cuma bertemankan mangga (love padlock) dan sepucuk surat buat Hanna Arissa.

"Makin otak teringat dia,
Makin hati berdebar gila."

Mungkinkah konklusi 'hypothesis is accepted?' akan terjadi?

*maaf, tak reti buat sinopsis sangat.
*maaf, cerita ni mungkin tak tepati citarasa awak.
*maaf, kalau cerita ni tak sempurna macam tuan dia.

friendly_45 friendly_45 Aug 26
Dh mula merapu dh author kite nie.gurau jer.jngan amik hati yer.btw,best jugak.update lagi yer.
Wowww tak tau nak gelak ke nak melting 😂 tapi untung la dpt surat cinta huhu
violet____ violet____ Sep 13
Hahahaha. Tak tahu nak rasa gembira ke nak koyak kertas ni xD banyak sangat pickup line. Eiiii tersengih gak bacs
- - Nov 26
rasa mcm .. melting sekejap.. author!! knp ayatnya sweet sgt 😂