NEW: Introducing Tap. Addictive chat stories for your 📲 Now in 10 languages
DOWNLOAD NOW!
Hipotesis Cinta

Hipotesis Cinta

58.4K Reads 5.8K Votes 41 Part Story
pluto By greenypluto Updated Apr 02

Highest ranking :
28 December 2016 - #11 in Teen Fiction

Dalam bercinta ni, ada tiga variable :

1)Manipulated variable - apa yang berbeza?
2)Responding variable - apa yang kau cari?
3)Constant variable - apa yang sama?

Konklusi cinta berdasarkan hipotesis. Jadi, apa hipotesis kau?

Sinopsis :

Alien sesat. Chipsmore expired. Macam-macam gelaran Hanna beri khas untuk lelaki itu.
Mana taknya-- selalu muncul tiba-tiba aje.
Ada kuasa teleport ke apa?
Tapi... dia selalu ada setiap kali Hanna memerlukan. Pelik, memang pelik.

"Actually, aku ni sweet orangnya."
"Yelah tu..."
"Tapi aku sweet dengan sorang tu aje."
"Jangan dengan aku ah sudah. Tak pasal-pasal gigi aku dapat kaviti."
 
Shareez Haikal.
Sangat perahsia orangnya. Misteri.
Makin berminat Hanna ingin gali asal-usul dan riwayat hidup Shareez.
Sehingga suatu hari... dia lenyap. Hanna terasa hidupnya kosong, sunyi.
Cuma bertemankan mangga (love padlock) dan sepucuk surat buat Hanna Arissa.

"Makin otak teringat dia,
Makin hati berdebar gila."

Mungkinkah konklusi 'hypothesis is accepted?' akan terjadi?

*maaf, tak reti buat sinopsis sangat.
*maaf, cerita ni mungkin tak tepati citarasa awak.
*maaf, kalau cerita ni tak sempurna macam tuan dia.

asyuhaida asyuhaida Mar 01
Weeeehhh aku baru baca tengok je nama exo terus screaming HAHAAHAHAHAH omgggg
CNF_16 CNF_16 Dec 28, 2016
Rasa mcm sweet+geli.. Rase mcm blushing tapi bila habis jadi eiiuuuww.. Haha
hoethrasher000 hoethrasher000 Dec 19, 2016
Best do ayat tak cliche sangat. Cam sengal2 je an baru masyuk😂
friendly_45 friendly_45 Aug 26, 2016
Dh mula merapu dh author kite nie.gurau jer.jngan amik hati yer.btw,best jugak.update lagi yer.
puteri_syani puteri_syani Aug 28, 2016
Wowww tak tau nak gelak ke nak melting 😂 tapi untung la dpt surat cinta huhu
NanaRosey NanaRosey Sep 13, 2016
Hahahaha. Tak tahu nak rasa gembira ke nak koyak kertas ni xD banyak sangat pickup line. Eiiii tersengih gak bacs