Suami Belasan Tahun

Suami Belasan Tahun

35.2K Reads 1.4K Votes 26 Part Story
eycha . By eychazola Updated Sep 06

Nur Qistina Raisya. Namanya seindah wajah dan kehidupannya. Namun dalam keindahan pasti ada kesulitan. Itulah yang dilalui Qistina dalam mencari bakal suami.

Ingat senang ke nak jumpa jodoh? Kalau senang, masakan Qistina perlu tempuhi hari-harinya dengan Adryan, Syafik, Firas, dan bebelan Umminya yang penuh drama?

Tanpa Qistina sangka, Amir Firas menjadi suaminya. Melayan karenah suaminya yang baru belasan tahun bukan mudah. Lagi-lagi bila si suami bermulut pedas. Fuh!

Hari-hari untuk menemukan bibit-bibit cinta, penuh dengan suka dan lara. Pengakhirannya pastilah bersama.

"Saya tak nak megi kari! Nak megi tomyam!" - Amir Firas

"Mengada-ngadakan awak ni? Macam budak-budak!" - Qistina Raisya

"Saya mengada dengan isteri saya je tau! Memang budak pun! Jadi awak sebagai orang tua kena layan saya elok-elok." - Amir Firas

Ancaman demi ancaman, nyawa Qistina dan orang yang dia sayangi mungkin dalam bahaya! Semuanya disebabkan peristiwa bertahun dahulu.

"He's too much!" - Qistina Raisya

"No worries. I'll always be by your side. No matter how bad we fight, no matter how hard we fall, no matter how bad our problem hit us. Kita hadap everything, okay?" - Amir Firas
.

Harap tidak meletakkan harapan cerita ini akan diolah dengan baik.

AMARAN AWAL; cerita ini berunsur MKKL (Merepek Kerepek Ke Laut)
.

Start - 9/4/2016
End -

  • bahaya
  • benci
  • cinta
  • cintaselepasnikah
  • dendam
  • doktor
  • gaduh
  • hijrah
  • isteri
  • muda
  • random
  • suami
  • sweet
  • wattys2017
eychazola eychazola Apr 16, 2016
@vick_era thanks a lottt! Okay, mungkin malam ni atau pagi esok saya update
eychazola eychazola Apr 16, 2016
@IsyaHana eleh-ii puji lelebih kau eh ? HM kau muncul next chappy , mlm ni kot . Tunggu je ar
IsyaHana IsyaHana Apr 13, 2016
Waduh-ii bestnya!!! Tajuk cerita pun dah menarik apatah lagi jalan ceritanya.
                              
                              Tashabar nak tunggu Hero Muda hahaha