MAFIA ITU ISTERI KU?!

MAFIA ITU ISTERI KU?!

128K Reads 2.7K Votes 35 Part Story
Miku Chichiko By MikuChichiko Updated Mar 25

Kak Long a.k.a Tengku Ericca Callena bt. Tengku Danish Justin.Seorang gadis berkacukan Mexico dan America yang mengetuai kumpulan The Black Heart.Kumpulan mafia yang digeruni orang ramai.Siapa sangka?! Gadis semuda yang berumur 22 tahun itu ialah ketua mafia!Luaran sahaja nampak lembut tetapi seorang mafia.Mukanya ayu sehingga dapat mencairkan hati lelaki.Mempunyai potongan badan yang cantik dan sempurna yang diidam-idamkan gadis-gadis yang lain sehingga menimbulkan rasa iri hati di setiap hati gadis.Namun,dia hanya cantik luaran tetapi dalamannya amat busuk baginya kerana dia ialah seorang mafia.Walaupun seorang mafia ialah orang yang tak pernah rasa gentar tetapi tidak pada dia.Sebelum usianya mencecah 22 tahun,dia telah melalui dugaan-dugaan yang paling mencabar.Ketika umurnya 18 tahun,dia telah kehilangan kekasih hatinya,Tengku Idham Farhan Park,lelaki berkacukan Korea dan Perancis.Sebelum menghembuskan nafas terakhirnya ketika sedang bertempur darah,mereka sempat berjanji.Dalam hati Khairina,timbulnya perasaan dendam terhadap Iki! Kerana Iki,Idham terkorban!Dia tekad yang dia akan membalas dendam siapa yang telah membunuh kekasih hatinya!
  Dua tahun telah berlalu,Khairina masih lagi menjadi salah seorang mafia.Malah,kumpulannya tetap menjadi gerunan orang ramai! Tanpa diduga,Khairina terjumpa dengan seorang jejaka bernama Adham.Sungguh dia tidak sangka?! Tidak mungkin Idham masih hidup!
  Adham,kembar Idham sengaja melanjutkan pelajarannya di kolej yang sama dengan Callena.Dia mempunyai misi! Misi membalas dendam! Dia ingin membalas dendam terhadap Callena kerana dialah Adham kehilangan kembarnya! Adham tidak tahu bahawa bukan Callena yang membunuhnya.Perasaan bencinya membuak-buak apabila dia terpaksa berkahwin dengan Callena! Terasa ingin membunuhnya.
  Dapatkah Callena menunaikan janjinya? Dapatkah Adham membalas dendam? Dapatkah mereka menjadi pasangan suami isteri? 

#ADE UNSUR-UNSUR YG NEGATIF(18SX)

 • mistery
 • random
 • romance
 • thriller
nazalinaismail nazalinaismail Nov 10, 2016
erm actually,name heroin yg betol ap eh??
               kt epilogue name lain,kt bab ne lain lak..
               confuse sis..