Me vs You

Me vs You

6.6K Reads 300 Votes 25 Part Story
F By frhrmli Updated 18 hours ago

Barangkali ini kisah cinta yang biasa atau boleh jadi paling luar biasa yang pernah anda baca. Siapa tahu penghujungnya macam mana?

Adlina Haziqah vs Aqash Hizami Lee.

Bayangkan si anti cinta berjumpa dengan playboy terkenal dan bersama-sama dalam satu kelas, satu sekolah. Siapa anjing, siapa kucing? 

Jadi, siapa yang menang? Siapa pulak yang makan hati?

*****

"Woi! Kau ingat kau comel macam tu, semua orang suka ke? Ingat semua nak datang and sujud kat kau? Kau boleh pergi mampuslah!" jerit Adlina Haziqah sepuas hati sambil badannya ligat cuba meloloskan diri daripada cengkaman ketua pengawas di sekolah merangkap teman karibnya.

Aqash Hizami Lee sekadar tersengih busuk melihatkan muka merah gadis itu menahan amarahnya sejak dari tadi. Didekati gadis itu tanpa sebarang gentar. Bulat mata Adlina memerhati Aqash yang masih berlagak tenang.

Aneh. Marah pun cantik. Dia ni manusia ke apa? 

"Adi...."

"Nak apa, setan?!"

"Aku macam dah penat nak keep going dengan perempuan lain. So, I think I should give a try and stay with you in this relationship. Could be you're my soulmate ever after. Fullstop,"

"Relationship my ass!"

*****

Kalau betul bersama, mereka boleh bertahan ke?

jbaekmi jbaekmi May 31
Apa yang aq baca ni? Geli makk aii 🙈 nasib baik mimpi 😂😂