Unpredictable Husband

Unpredictable Husband

58.2K Reads 1.5K Votes 30 Part Story
Natachcho By Natachcho Updated Nov 25

Berkahwin pada usia muda bukan impian mahupun cita-cita bagi seorang remaja bernama Mia Ariesya. 

Malah dia terfikir pun tidak tetapi itulah dinamakan Ketentuan Allah, jodoh datang awal. Redha dan terima je takdir ketentuannya. 

Lain pula bagi si Imtiraz Haiziq, dirasakannya jodohnya datang pada masa yang tepat. 

Satu tragedi yang membuatkan perkahwinan mereka huru-hara. Baru sahaja mahu merasa kebahagiaan melayari bahtera perkahwinan sudah bermacam-macam badai yang melanda pasangan itu. 

'Siapa awak?'- Mia Ariesya.

'No matter how far you go, we'll meet at the end'- Imtiraz Haiziq.

'Aku akan pastikan dia jadi milik aku balik and forever will be mine'- Mrs. H. 

Apakah yang terjadi kepada mempelai dua sejoli yang baru sahaja melayari bahtera perkahwinan itu? Berceraikah mereka? Berjayakah Imtiraz Haiziq dalam mengambil hati Mia Ariesya kembali? Dan siapakah Mrs. H? 

Persoalannya hanya terjawab disini. Semuanya pasti akan terbongkar hanya di Unpredictable Husband.

- - Sep 19
Adui..kalau akak la, kena scan la lambo tu dulu sbelom masuk..haha..kreta mahal tu
bercinta tak agak2... pakwe anak org kaya. pakai lambo pulak tu.. jangan kena lambung je, sudah...
tak handal cam ASYA JSN... dah la sembur milo masin, kat muka singa pulak tu...