HYAKU MONOGATARI

HYAKU MONOGATARI

33.5K Reads 2.3K Votes 21 Part Story
Aril Najmi By ArilNajmi Updated Jan 17

"Maksud nama tu adalah '100 Kisah Tentang Hantu'. Setiap seorang yang telah habis menceritakan kisah hantunya akan memadam satu lilin. Begitu juga seterusnya. Dan jika cukup 100 lilin sudah dipadamkan, keadaan akan jadi gelap dan mereka percaya bahawa sesuatu yang menakutkan akan berlaku." Berjela Sabrina memberi penerangan.

"Err Sab. Tak bahaya ke kita main game ni? You ada kata tadikan kalau habis semua lilin, sesuatu yang menakutkan akan muncul kan?" Anna masih kelihatan sangsi.

"Tak payah takut. Itu kalau cukup 100 lilin dimatikan. Tapi sekarang ini kita cuma ada 5 lilin sahaja. Rasanya takkan jadi apa-apa kot." Tenang Sabrina menjawab.

Pabila lilin ditiup,

Kisah akan bermula...

starflyers starflyers Sep 15
Mmg geram lelagi kalau mcm ni.....serious lebih daripada hempukkan aq bagi sedas
LeezJoon LeezJoon Dec 19, 2016
Permulaan cerita nampak menarik.
                              It makes me want to read more.
                              Good job,author!
kyna_gafar kyna_gafar Dec 24, 2016
Apehal sabrina bertukar watak ni. Bkn dia dari td senyap je ke?
salvadollah salvadollah Dec 14, 2016
Cerita nais. Terbit ler dalam bentuk novel, baru sedap baca.
kyna_gafar kyna_gafar Dec 24, 2016
Weh aku pun penah gak tikus lalu atas kaki aku. Tp takde la aku jerit kuat2. Mcm just termelatah + mencarut sikit je. Haha.
cik_ulat cik_ulat Jun 25, 2016
Aku pernah main game tu. At the end salah sorang kawan aku hilang. We're suppose to sit our exam on the next day tapi dia hilang dan tak jumpa dah