Cinta Hati [edit]

Cinta Hati [edit]

40.1K Reads 1.4K Votes 29 Part Story
Syera💕 By ssyh205 Updated 3 hours ago

♡♡Cinta itu suatu kuasa
Kerana ia terletak di dalam hati
Raja yang paling berkuasa dalam kerajaan diri manusia.♡♡

●Bergaduh dengan Afqi memang sudah menjadi satu kebiasaan, ianya juga dianggap seperti hobi bagi Umaira, begitu juga Shahrin. Dengan satu kejutan dari ibubapanya membuatkan pergaduhan mereka makin menjadi. 

 

"Insyirah Umaira, aku nak kau tahu yang aku sayang kat kau sangat-sangat. Ingat, Aku tak janjikan kau kekayaan, aku cuma janji kebahagiaan, walau apapun terjadi aku akan tetap menjadi suami kau, aku akan lindungi kau dan sayangi kau hingga akhir hayatku, Itu janji aku. So, izinkan aku?"- Tengku Shahrin Syafqi. 

 "Terima Kasih tau, sebab beri saya rantai ni, terima kasih kerana datang dalam hidup saya sebegai pelengkap hidup saya. Terima kasih kerana dapat jaga saya yang manja, nakal dan kasar ni. Terima kasih kerana buat saya tersenyum setiap hari, setiap masa, setiap jam, setiap minit, setiap saat dan setiap detik." - Insyira Umaira Dato' Ahmad.

Gaduh-gaduh sesuatu telah terjadi sehingga mengubah hidup mereka. Dengan beberapa orang yang menjadi orang ketiga dan keempat atau kelima. Sungguh susah bagi mereka untuk mengapai bahagia.

Ceritanya memang Cliche, Childish or Whatever. Jangan kencam sis, ignore all my typo and my english error. My english tak lah secantik Y'll. 

Sis sangat menghargai semua comment dan vote Korang. Thank you too pada Y'll yang follow me. Okey that's all. Baca-baca jugak don't forget to vote.

Caring gila ibu dia ni, macam my mom saya aq balik sekolah. Rindu pulak zaman sekolah dulu..😌
aq selalu hrp ada abang, bodoh ah aku ni takkan ada abang punya terang lagi bersuluh aq anak pertma. 😒😞