For every story tagged #WattPride this month, Wattpad will donate $1 to the ILGA
Pen Your Pride
SYARAT SYARAT CINTA

SYARAT SYARAT CINTA

1M Reads 37.4K Votes 50 Part Story
Blank By meyloo_ Completed

Nurin Syarmila dikhawinkan dengan seorang tengku yang duda.
Baginya, perkhawinan itu dia terima dengan hati yang terbuka.

Namun, adakah si duda juga menerima perkhawinan mereka itu dengan hati yang terbuka?! 

Apakah syarat syarat yang diletakkan oleh si Tengku Amirul Ariz kepada Nurin Syarmila?!

Mampukah mereka mematuhi syarat syarat yang dijanjikan itu?! Apakah akibatnya sekiranya syarat itu dilanggar oleh salah seorang diantara mereka?!

  • atqhnjwx
  • cinta
  • kahwinpaksa
  • random
bungawedelia bungawedelia Mar 28, 2017
alaa knp sebut hafidz laa hafreez..xsuka imagine..hahahaha😅
rarefoots rarefoots May 20
Kalau ada female characternya rebel against this syarat-syarat kan best! Hehehe
Wantwothree_ Wantwothree_ Apr 26, 2017
Dulu prnh minat Hafreez Adam sbb dia brlakon dlm cerita Tersuka Tanpa Sengaja, hensem gilaaa!
Belum apa apa sudah di berikan syarat saja, sama seperti judul ceritanya....hahaha
isrinshah_ isrinshah_ Jan 06, 2017
Alorhh.. xde mcm typical citer mlyu yg klise sgt.. 
                              
                              •U buat hal u, i buat hal i. 
                              •Bila kita asing. 
                              •kita mcm stranger je. 
                              •kita kahwin 1 thun je.. Lpas tu buat haluan masing².. Nk dramatik.. 3 mnggu je kahwin😂